Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jestem posiadaczem Xiaomi MI5 (3/32) i zapominając o fakcie posiadania telefonu w kieszeni, przy próbie wskoczenia na murek, doszło do niemiłej sytuacji. Jak się już pewnie domyślacie, telefon nie wytrzymał presji, a materiały z jakich została wykonana tylna klapka się poddały. Dla zainteresowanych wrzucam zdjęcia jak to wygląda, ale ostrzegam, nie jest to najlepszy widok.

14438925_151653428622491_648766827_o.jpg

14438811_151653418622492_1383313841_o.jpg

Cóż można zrobić, co się stało to się nie odstanie. Ekran na szczęście pozostał w całości i wszystko działa prawidłowo. 

Tutaj rodzi się moje pytanie, bo byłem już zdecydowany zamawiać oryginalne plecy, ale na stronie dragon-tt zauważyłem, że dostępna jest klapka z wersji pro w kolorze białym.

Tutaj rodzi się pytanie, czy do zwykłej wersji ta klapka będzie pasować? Konkretnie chodzi mi o to, czy zaczepy są w tych samych miejscach. Różnica w cenie to 12$ więc myślę, że warto rozważyć taką opcję. 

Z góry dziękuję za odpowiedzi. 

• Like 1
Opublikowano

Klapka będzie pasować, ale przed montażem musisz najpierw wyprostować korpus. Żeby to zrobić cały tel rozkladasz na części pierwsze, wyciągasz płytę główną, nie wiem jak w tym przypadku z ekranem i z wyczuciem prostujesz. W innym przypadku sama wymiana klapki nie ma sensu.

Wycięte laserowo z machiny zwanej Mi5

Opublikowano
1 godzinę temu, alex_master napisał:

Klapka będzie pasować, ale przed montażem musisz najpierw wyprostować korpus. Żeby to zrobić cały tel rozkladasz na części pierwsze, wyciągasz płytę główną, nie wiem jak w tym przypadku z ekranem i z wyczuciem prostujesz. W innym przypadku sama wymiana klapki nie ma sensu.

Wycięte laserowo z machiny zwanej Mi5

Dzięki za odpowiedź, w takim razie zamawiam. A jeśli chodzi o korpus to nie wydaje mi się, żeby rozkładanie telefonu na części pierwsze było konieczne, oczywiście sobie to jeszcze zweryfikuje przed montażem. Póki co wyprostowałem go bez rozkładania :) 

19 minut temu, daniel.wu napisał:

A zapytam. Miałeś Mi5 w jakimś etui?

Tak, miałem założonego case'a - semi-transparent protective case. Nie był zakładany by chronić telefon przed takimi sytuacjami :P 

Generalnie, case'a mogę polecić, spełnia moje oczekiwania no i nic mu się nie stało :D 

Opublikowano
Tak, miałem założonego case'a - semi-transparent protective case. Nie był zakładany by chronić telefon przed takimi sytuacjami  

Generalnie, case'a mogę polecić, spełnia moje oczekiwania no i nic mu się nie stało  

A ja od siebie mogę polecić Case iPaky Carbon Hybrid, jest rewelacyjny, super wygląda i dobrze zabezpiecza nasze Mi5.

Wysłane faxem™

Opublikowano

Myślałem o nim przez chwilę, jednak zależy mi przede wszystkim na tym, żeby case nie wpływał w znaczący sposób na rozmiary telefonu oraz zachowywał przy tym swój świetny wygląd :) 

Opublikowano

Koniecznie daj znać jak już zamówisz i zamontujesz. Ja wysiadając z auta posłałem swojego Mi5 na asfalt - nawet nic się nie stało, ale widocznie powstały jakieś naprężenia, bo później mi pękły plecki. Tak więc też będę się szykował do wymiany i też myślałem o ceramic zamiast szkła.

• 7 miesięcy temu...
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...