Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem zaktualizować telefon do wersji MIUI 6.9.22, problem w tym, że wyświetlił się błąd i nie mogłem skonfigurować do końca. Więc potem zrobiłem downgrade z wersji 6.9.22 na 6.8.18. Teraz nie widzi wi-fi, nie widzi moich kart sim, nie mogę telefonu skonfigurować i do tego co jakiś czas wyłącza się i z powrotem włącza. Nie wiem co teraz zrobić.

Opublikowano (edytowane)

A masz w ogóle numery imei *#06# ? 

A czy przypadkiem pudełko od Twojego telefonu  ma opis po angielsku, nie po chińsku?  - patrz foto! 

IMG_20160925_090313.jpg

Edytowane przez Zexon72
Opublikowano (edytowane)

@Zexon72 Opisy na pudełku są po chińsku

@Adrjan95 Robiłem na czysto 6.8.18, nie działało ani wifi ani sim i się ciągle restartował, nie wiem dlaczego.

Edytowane przez DoritosPL
Opublikowano

To dziwne, bo jak ja napsułem aktualizacją do MM to powrót do Lolipopa odbył się bezproblemowo i w wszystko działa jak przed próbą instalacji MM.

Opublikowano (edytowane)

Zrobiłem jeszcze raz czystą instalację 6.8.18, działa wi-fi, ale dostaje zwiechy, resetuje się i nie widzi karty SIM.

Edit. Nie mam jednego nr IMEI z dwóch

Edit2 Nagle powrócił drugi IMEI, ale nadal nie widzi kart SIM

Opublikowano (edytowane)

Spróbuj inną linijką i jeśli wciąż będzie to bardziej 152 niż 150 milimetrów to wgraj Global Stable dla wersji SE [kodowe kate]. 100% pewności będziesz mieć po ewentualnym otwarciu telefonu. Tutaj więcej zdjęć porównawczych kate vs kezno 

Przez weekend miałem na serwisie taki właśnie przypadek (aktualnie zapakowany już do wysyłki) - wersja SE, którą właściciel odblokował, zainstalował TWRP i CyanogenMod'a dla wersji PRO. Efekt - uszkodzone partycje EFS i Baseband, co równa się > brak IMEI, brak komunikacji WIFi. Na chwilę obecną nie ma sposobu naprawy tego - trzeba czekać.

Jakiś "janusz biznesu" sprzedaje SE, jako Pro, więc trzeba uważać!

W Twoim przypadku jest szansa, że te partycje nie "wyleciały w kosmos", więc jest nadzieja, że po wgraniu systemu od "kate" wszystko wróci do normy.

Edytowane przez Zexon72
Opublikowano (edytowane)

Kupiłem w technosie. Sprawdziłem jeszcze innymi i wyszło 150mm, więc nie wiem w końcu co teraz, jedyna możliwość sprawdzenia to otwarcie telefonu, nie mam narzędzi do tego.

Jeszcze raz włożyłem jedną kartę sim do jednego slotu, potem do drugiego. Jeden slot SIM uwalony chyba jest.

Opublikowano (edytowane)

@primek a, czy product name nie jest zasysane przypadkiem z build.prop? Wówczas jeśli pierwotne 'kate' zostało nadpisane romem od kenzo to niestety pokaże 'kenzo' 

Edytowane przez Zexon72
Opublikowano

@Zexon72

Nie. Z tego co kojarzę to wartości te są zapisane w bootloaderze i stamtąd sobie je zasysa. Łatwo sprawdzić edytując build.prop i zmieniając w nim product name.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@primek

Jutro rano sprawdzę z ciekawości i dam znać. 

Edit:
Sprawdzone i bingo! Czyta z bootloadera - no proszę, człowiek uczy się całe życie ;))

Edytowane przez Zexon72
  • Like 1
Opublikowano

@Zexon72

Mam, można powiedzieć, identyczny problem.
Zacznę od początku. Szwankował mi czujnik zbliżeniowy. Podczas połączenia przy zbliżeniu do ucha ekran się wygaszał ale po oddaleniu od twarzy raz się wybudzał, a raz nie. Po lekkim przetarciu czujnika zaczynał działać ale jeden dotyk (ucha lub palca) i znów robił się "ślepy" i nie wybudzał ekranu. Dostałem rade aby zaktualizować ROM. (Miałem 6.8.18). Ściągnąłem z miuipolska.pl ROM 6.9.22 i przez aktualizacje zainstalowałem go, wszystko 100% ale podczas restartu doszło do momentu gdzie było widać tylko czarny ekran, godzinę i wskaźnik baterii, a następnie od razu się restartuje. Tak ciągle i co jakiś czas znowu próbował konfigurować aktualizacje.

Zrobiłem Wipe i zainstalowałem xiaomi.eu 6.9.22 ściągnięte z miuipolska.pl

"-Wejdź w TWRP, opcja wipe, advanced wipe, zaznacz system, data, cache, dalvik/art cache i przeciągnij suwak na dole

-opcja Install, znajdź ROM xiaomi.eu 6.9.22 i zainstaluj

-opcja Reboot, jak się pojawi komunikat No OS installed (co byłoby dziwne) to zignoruj, pierwsze uruchomienie trwa jakieś 5min"

Pojawił się komunikat No OS installed ale zignorowałem i dałem reboot. Uruchomił się i podczas konfiguracji przy "Wpisz się na konto Xiaomi" ciągle wyskakuje mi --Status lokalizacji jest nieznany. Wystąpił błąd--   Nie wiem co robić, a orientuje się w tym tak 2/10.

Dodam, że sam nie odblokowałem bootloadera ale skoro udało mi się teraz zainstalować ROM 6.9.22 to musieli go odblokować w serwisie (zamawiałem z technos-online)

Opublikowano (edytowane)

A próbowałeś sprawdzić w trybie fastboot jaki masz dokładnie telefon? Bo objawy pasują do 'kate' z wygranym 'kenzo' 

20 godzin temu, primek napisał:

@DoritosPL

fastboot getvar product

zwróci nazwę 

Ewentualnie druga metoda sprawdzenia - linijka i mierzymy wysokość. 

Edytowane przez Zexon72
Opublikowano (edytowane)

Sprawdziłem w trybie fastboot i pokazuje, że jest kenzo

ss1.png

Edit:

Spróbuję zainstalować wersję 6.8.18.
Robić wipe tak jak wcześniej?  TWRP, opcja wipe, advanced wipe, zaznacz system, data, cache, dalvik/art cache i przeciągnij suwak na dole

Edytowane przez Kesiz
Opublikowano

@Zexon72

Zainstalowany ROM 6.8.18

Podczas konfiguracji konta Xiaomi teraz wyskakuje coś innego: --Stan lokalizacji urządzenia nieznany. Nie można połączyć się z siecią--

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...