Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich

Mojego redmi dotknął dziwny problem. W trakcie pracy (dwukrotnie w przeciągu ostatniego tygodnia) nagle zawiesza się, po sekundzie pokazuje "bluescreen", czyli cały wyświetlacz w kolorze #0000ff, po czym następuje restart urządzenia (po 5-10 sekundach wciskania przycisku power+głośnik dół).

Redmi ma zainstalowany Miui 7.5.1.0, stabilny, od xiaomi eu.

Dotknęło coś takiego kogoś jeszcze? Da radę się takiego psikusa pozbyć? Jest niebezpieczeństwo zwiększenia częstotliwości takich niespodzianek? 

Edytowane przez Hennryk95
Opublikowano (edytowane)

Mam coś podobnego, w trakcie pracy losowo po włączeniu Wi-Fi pojawia się czarny ekran i telefon wykonuje restart. Po restarcie działa jak należy.

W ciągu tego tygodnia problem wystąpił już 3 razy. Myślę że prawdopodobna przyczyna może być rom (MiUi 8.1 6.9.15 xiaomi.eu) zainstaluje Global Dev i dam znać czy problem dalej występuje :) 

Jest jakaś aplikacja do tworzenia logów, coś na wzór dziennika zdarzeń w Windowsie??

Edytowane przez Labud
Opublikowano (edytowane)

U mnie tak jak u Labud, z taką różnicą, że dzieje się tak podczas korzystania z apek. W ciągu tygodnia 2-krotnie. Zainstalowany Global 6.9.1

Z tego co wyczytałem gdzieś na ang. forum, problemem może być związany z pracą CPU i  z tego co wiem update 6.9.22 coś w tej materii poprawia (Heating and FC issues caused by the CPU background activity). 

Jeszcze u siebie nie sprawdzałem, jakby ktoś/coś wykombinował, proszę o info w temacie.

Edytowane przez f4z3r
Opublikowano

Też tak miałem na romie chińskim stable i globalu stable, że w trakcie wyłączania wifi wyłął się czasami telefon. Jak postawiłem najnowszy dev od xiaomi.eu, problem zniknął. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...