Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam xiaomi redmi note 2 i mam problem z baterią. Po naładowaniu na 100% pokazuje 12h 40min. Wydaję mi się, że to jest za mało.. Powie mi ktoś jak można zwiększyć żywotność baterii? 

Opublikowano
Witam. Posiadam xiaomi redmi note 2 i mam problem z baterią. Po naładowaniu na 100% pokazuje 12h 40min. Wydaję mi się, że to jest za mało.. Powie mi ktoś jak można zwiększyć żywotność baterii? 

Ładując ją kiedy trzeba

Wysłane z Redmi 3 pro

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, filip-scoot napisał:

Jest kilka opcji:

1. Wyłączyć co się da, transmisje danych, WiFi, Bluetooth, GPS, przełączyć na 2G/3G, ustawić tryb pracy procesora na oszczędniejszy, wyłączyć synchronizację, wyłączyć różne procesy, które wciągają energię i inne podobne, wtedy będzie trzymał kilka dni, ale można zapomnieć o funkcjonalności smartphona. Oczywiście jak będziesz korzystać tylko z sporadycznego dzwonienia i SMSów.

2. Kupić powerbank i w razie potrzeby ładować telefon.

3. Kupić inny, prosty telefon.

Nie ma skutecznej metody na baterię, bo w większości smartphonów baterie trzymają dzień (w sensie od rana do wieczora), jak mniej się korzysta to dwa dni. Może jakieś drogie modele za 2500-3000 zł trzymają dłużej, typu nowy iPhone, ale tego nie wiem, bo mnie nie interesują. Możesz poczytać wątki na forum, gdzie ludzie szukają sposobu na dłuższe działanie baterii i w sumie nie żadnej konkretnej rady, a siedzą nad tym miesiącami. Najprościej jest zainwestować w powerbank lub tak jak się to robiło kiedyś, czyli kupić drugą baterię i ładowarkę stacjonarną (są dostępne na Aliexpress).

Jak będę zmieniał telefon, to pewnie na coś, co nie ma procesora MediaTek. Zwykłe Redmi jest teraz na Qualcommie i ma dużą baterię, więc jest sensownym rozwiązaniem.

Edytowane przez mgcompany
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...