Piotr Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 (edited) Witam Pytam nie o teorię, a praktykę. Bo to co jest napisane w specyfikacji to teoria, jak widzę mija się to z praktyką. Oczywiście chodzi o słuchawki z chipsetem Qualcoma, bo tylko te mogą mieć QC. Mam Mi4i, który w teorii używa do ładowania QC 2.0, w praktyce tego nie robi. Sprawdzałem na zasilaczu kompatybilnym z systemem QC 2.0. Niestety nadal używa 5V do ładowania, zamiast przełączyć na 9V. Sprawdzam na profesjonalnym testerze, żeby nie było QC na Xiaomi to tylko puste hasło? Edited September 19, 2016 by Piotr Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrimDemon Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Na Mi 4c działa QC 2.0 bez zarzutu zarówno na stockowej ładowarce jak i różnych modelach od BlitzWolf. Sprawdzane zarówno przez APK Ampere jak i tester USB. I faktycznie jest różnica w czasie. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Posted September 19, 2016 Author Share Posted September 19, 2016 2 minuty temu, GrimDemon napisał: Na Mi 4c działa QC 2.0 bez zarzutu zarówno na stockowej ładowarce jak i różnych modelach od BlitzWolf. Sprawdzane zarówno przez APK Ampere jak i tester USB. I faktycznie jest różnica w czasie. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka A to ciekawe, bo o ile pamiętam to stockowa ładowarka operuje tylko pięcioma woltami. Mylę się? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrimDemon Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Rozumiem, że bez zdjęcia nie uwierzysz? 😉 Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 9 godzin temu, Piotr napisał: A to ciekawe, bo o ile pamiętam to stockowa ładowarka operuje tylko pięcioma woltami. Mylę się? tak, mylisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
grabtom Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 Podobno Redmi 3S obsługuje QC, ale stockowa ładowarka to zwykłe 5V/2A, więc trzeba się dodatkowo zaopatrzyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Posted September 20, 2016 Author Share Posted September 20, 2016 10 godzin temu, GrimDemon napisał: Rozumiem, że bez zdjęcia nie uwierzysz? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka O i to jest argument, dzieki To pozostaje mi rozkminka, dlaczego Mi4i tego nie robi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrimDemon Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 Zrobię foto samej ładowarki z tabliczką, yo sprawdzisz co masz u siebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radhew Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 Nie sprawdzałem żadnymi urządzeniami jak to jest z moim Mi5, ale zrobiłem prosty test czasowy z ładowarką, którą dostałem od Xiaomi rzekomo z QC 3.0 telefon ładuje telefon tak jak podaje producent do 100℅ w około 1,15 minut. Podłączam też go do starej ładowarki z QC 2.0 i znacznie wolniej się ładuje, co najmniej 2-krotnie. Więc wydaje sie, że wszystko działa tak jak należy. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubica14 Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Też sprawdzałem w moim Mi5 ile się ładuje, co prawda nie do 100% ale do 80% +- 30 minut, czyli tak jak podaje producent. Nie mam teraz pod ręką ładowarki ale kojarzy mi się że były na niej 3 napięcia: 12, 9 i 5 V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts