Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy ktoś miał problem z połączeniem z WiFi polegający na tym że cały czas wyskakuje wiadomość aby zeskanować kod QR?

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dnia 19.09.2016 o 09:08, buzias napisał:

Witam. Czy ktoś miał problem z połączeniem z WiFi polegający na tym że cały czas wyskakuje wiadomość aby zeskanować kod QR?

jaki soft?

Opublikowano

Mr X. Rozwiązał problem. Wifi miało za mały zasięg i myślałem że się nie połączyło. Wszystko było ok.

Opublikowano

@buzias czyli jedynym problemem był zasieg? Mam ten sam problem i na wszystkich innych urządzeniach i starym telefonie wifi mi działa, a na mi4c prosi ciagle o podanie kodu QR

Opublikowano

Tak wtedy pokazuje się ten kod do wifi, robie screena, wchodzę w czytnik kodu, wklejma go, wyszukuje mi to moje wifi i klikam polacz z siecia i nadal to samo...

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, dajos napisał:

No tak, pokazuje mi kod, ale co zrobić aby polaczyl mnie z wifi, a nie pokazywal kod

i pisze na dole uzyj aparatu aby zeskanować kod QR

Opcja Pokaż kod QR z hasłem tej sieci służy do udostępnienia właśnie tego hasła do sieci przez kod dla kolejnych telefonów bez konieczności wpisywania hasła. Opcja jest dostępna w momencie jak jesteś połączony z siecią wifi. Jak byś nie był połączony to by nie było tej opcji.

Pokaż lepiej screena z zakładki wifi bo nie mogę zrozumieć jaki masz problem.

Edytowane przez slimozis
Opublikowano

Niby jestem połączony z tą siecią ale nadal nie mam dostępu do internetu, mimo, że pokazuje iż połączenie z wifi jest.

Może cos w telefonie blokuje mi to wifi, skoro laczy, a neta nie ma? internet upc, a telefon kupiony od pl-gsm wszystko było wgrane.

Opublikowano
15 minut temu, dajos napisał:

Niby jestem połączony z tą siecią ale nadal nie mam dostępu do internetu, mimo, że pokazuje iż połączenie z wifi jest.

Może cos w telefonie blokuje mi to wifi, skoro laczy, a neta nie ma? internet upc, a telefon kupiony od pl-gsm wszystko było wgrane.

Prędzej to problem po stronie routera. Często wystarczy go wyłączyć i włączyć i samo się naprawia. Możesz usunąć te sieć w telefonie i ponownie dodać. A jak nie to już musisz sam dojść czemu akurat na tym urządzeniu nie masz internetu.

Opublikowano

Jeżeli nie wpisze recznie Adresu IP tylko będę chciał się polaczyc przy ustawieniach DHCP wtedy ciagle mi pisze Uzyskiwanie adresu IP  i nie laczy mnie z siecia, gdy wpisze jakiś adres IP, wtedy polaczy mnie z tym wifi, lecz internetu nie będzie.

Opublikowano
Jeżeli nie wpisze recznie Adresu IP tylko będę chciał się polaczyc przy ustawieniach DHCP wtedy ciagle mi pisze Uzyskiwanie adresu IP  i nie laczy mnie z siecia, gdy wpisze jakiś adres IP, wtedy polaczy mnie z tym wifi, lecz internetu nie będzie.

W zakładce Wi-Fi masz ustawienia zaawansowane i opcja Przycisk WPS prościej się nie da.

Wysłane z mojego Mi-4c

Opublikowano
1 godzinę temu, slimozis napisał:

W zakładce Wi-Fi masz ustawienia zaawansowane i opcja Przycisk WPS prościej się nie da.

Może się i nie da, ale np u mnie nie działa. Nie udało się połączyć, spróbuj ponownie...

Cóż, najwyraźniej upc nie lubi się z Xiaomi... ;) 

Opublikowano

@magyarek Zjechalem w piątek ze stancji do domu. W domu również mam internet UPC i odziwo normlanie się polaczylem z wifi, bez zadnego problemu. Dzisiaj wrocilem na stancje i mam znowu problem z wifi.......

Opublikowano
13 godzin temu, dajos napisał:

@magyarek Zjechalem w piątek ze stancji do domu. W domu również mam internet UPC i odziwo normlanie się polaczylem z wifi, bez zadnego problemu. Dzisiaj wrocilem na stancje i mam znowu problem z wifi.......

Czyli masz problem nie z smartphonem tylko z routerem ;) Może masz regułkę ustawioną pod MAC karty wifi i nie dostaniesz IP z DHCP.

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...