Jump to content

Redmi Note (3G) cegła + same problemy + brak ROM-u fastboot

latet
 Share

Recommended Posts

Witajcie,

Dostałem do odreanimowania uceglonego (poprzez próbę instalacji na "hurra" najnowszej aktualizacji) starego Redmi Note (3G, MTK6592).

Próbuję kilku rzeczy, ale nic nie mogę zrobić, gdyż:

1. System nie wstaje
  2. Recovery - wstaje, ale to jest MiRecovery, a w katalogu głównym pamięci wewn. nie ma update.zip i w żaden sposób nie mogę go tam wgrać (umieszczenie go na karcie mico-SD oczywiście nie nie daje, bo nie jest tam widziany)
  3. Nie mogę wejść w tryb Fastboot - po włączeniu telefonu z trzymaniem Power- pojawia się tylko białe logo MIUI, nie "ludzik grzebiący w telefonie". Mimo wszystko miałem nadzieję, że to jest tryb fastboot, ale niestety test spod Windows (komenda fastboot devices) pokazuje, że urządzenie nie jest podłączone (z tego samego peceta, tym samym kablem, w tym samym porcie - moje inne telefiny Xiaomi są widziane w trybie fastboot za pomocą tej komendy). Może to kwestia, że to MTK, a tamte inne to snapy?
  4. Nawet jeśli odpalę go w trybie fastboot, to i tak nie mam żądnego ROM-u fastboot dla tego telefonu. Tutaj brak: http://en.miui.com/a-234.html
    czy możecie jakiś podrzucić lub wskazać?
  5. Jakieś chyba właściwe TWRP udało mi się pobrać, ale w tej sytuacji nie mam jak go zainstalować.

Wiem tez, że najnowsze ROM-y MIUI.eu wymagają zmiany wielkości partycji czy coś tam. Tylko jak to w ogóle się robi? Na MiNote w tym celu trzeba było po prostu wcześniej zaisntalować jedną konkretną wersję, która to załatwiała. A tu jak?

Help! I dziękI!

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...