Roberttt Opublikowano 16 Września 2016 Opublikowano 16 Września 2016 Witam Mam RMN 3 pro z Androide 5.1 i miui polska Chciał bym zainstalować androida 6 i najlepiej przejść na miui global. ( przy okazji wyczysci tel ze wszystkich śmieci) 1. Skad sciagnąć Adroida 6 i jak zaistalować 2. Jak zaistalowa globala Ja wiem ze to pewnie jest gdzieś napisane na forum ale szukam i nie mogę znalezdz Dziekie za pomoc
Morvi Opublikowano 16 Września 2016 Opublikowano 16 Września 2016 Tak jest to napisane na forum kilkanaście razy. 1 Udaj się na stronę Xiaomi i pobierz Rom. 2 Global Stable nie pracuje jeszcze na 6.0, jedynie Global Dev ma 6.0. Jaki obecnie masz Rom? Zakładam, że nie Miui Polska tylko raczej Global Stable (podrzuć screena). Jedyna opcja, aby już teraz mieć 6.0 należy przejść na Global Dev, ale trzeba się sporo naczytać i wgrać powyższy Rom przez MiFlash. Jeżeli nie za bardzo wiesz o czym piszę to najlepiej pozostań na obecnym oprogramowaniu i czekaj cierpliwie na MM, ok. 4-5 tygodni. BTW 6.0 nie przynosi żadnych ciekawych zmian. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
HemuS666 Opublikowano 16 Września 2016 Opublikowano 16 Września 2016 aktualizacja sposób numer 3 u mnie zadziałał bez problemów
whiro Opublikowano 17 Września 2016 Opublikowano 17 Września 2016 Aktualizacja przez program aktualizacje z global stable na global dev działa bez problemu. Ściągamy plik ZIP że strony miui.com. ostatni dev to 6.9.9 a później w programie aktualizacje dajemy żeby zaktualizował z pliku ZIP który kopiujemy do folderu download_rom na telefonie.
Roberttt Opublikowano 17 Września 2016 Autor Opublikowano 17 Września 2016 Mam miui polska, i zastanawiam się czy warto przychodzić na 6 no i tym samym na global. A co trzeba wybrać w recover poza wipe by wyczyścić mi tak telefon, by był zupełnie czysty jak nowy Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Erlo17 Opublikowano 17 Września 2016 Opublikowano 17 Września 2016 5 godzin temu, whiro napisał: Aktualizacja przez program aktualizacje z global stable na global dev działa bez problemu. Ściągamy plik ZIP że strony miui.com. ostatni dev to 6.9.9 a później w programie aktualizacje dajemy żeby zaktualizował z pliku ZIP który kopiujemy do folderu download_rom na telefonie. Da się później bez problemu wrócić na Global Stable i aktualizacje OTA ?
HemuS666 Opublikowano 17 Września 2016 Opublikowano 17 Września 2016 7 godzin temu, whiro napisał: Aktualizacja przez program aktualizacje z global stable na global dev działa bez problemu. Ściągamy plik ZIP że strony miui.com. ostatni dev to 6.9.9 a później w programie aktualizacje dajemy żeby zaktualizował z pliku ZIP który kopiujemy do folderu download_rom na telefonie. jak by to działało to bym miflashem tego nie robił, nie chciało odczytać danych z pliku zip, a plik był pod instalacje z telefonu, wiec byłem zmuszony pobrac obraz pod miflash
Roberttt Opublikowano 17 Września 2016 Autor Opublikowano 17 Września 2016 A odnośnie mojej instalacji. Teraz mam miui polska. Warto instalować global? Jeśli tak to jak. I jeśli wezmę full wipe to mi wyczysci fonA tak jak byby nowy i co trzeba zaznaczyć żeby to zrobić? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
HemuS666 Opublikowano 17 Września 2016 Opublikowano 17 Września 2016 16 minut temu, Roberttt napisał: A odnośnie mojej instalacji. Teraz mam miui polska. Warto instalować global? Jeśli tak to jak. I jeśli wezmę full wipe to mi wyczysci fonA tak jak byby nowy i co trzeba zaznaczyć żeby to zrobić? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka tutaj masz Poradnik
whiro Opublikowano 17 Września 2016 Opublikowano 17 Września 2016 Mnie normalnie przez update w telefonie zainstalował global dev na global stable. Teraz nie chce już tak zrobić aby na dev zainstalować stable. Choć stable jest obecnie na 5.1 a dev na 6 Androidzie.
Roberttt Opublikowano 17 Września 2016 Autor Opublikowano 17 Września 2016 Ok dzięki, a jak by jednak wolał zostać przy miui polska. To co trzeba zrobić by wyczyścić fona, tak by był jak nowy Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
whiro Opublikowano 17 Września 2016 Opublikowano 17 Września 2016 Ja nie mam twrp. Ale w innych telefonach w cwm robisz wipe cache i dalvik i instalujesz system.
Nezumi Opublikowano 17 Września 2016 Opublikowano 17 Września 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi