Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy tylko mi się masakrycznie grzeje ten telefon? Mam MIUI 8 ver. 6.7.28 (rozwojowa) i nie da się używać przez dłuższy czas wymagających aplikacji np. nawigacji. Po 20-30 minutach jazdy telefon prawie, że parzy. Kończy się to albo zwisem nawigacji albo całkowitym wyłączeniem telefonu. Często widzę też powiadomienia o wysokiej temperaturze np. 47st. - 49st. Czy to wina tej wersji MIUI? Telefonu? Zainstalowałem CPU temp ale nie wykrywa poprawnie czujnika temperatury. Czy gdzieś w systemie mogę znaleźć aplikację do monitorowania temperatury? Czy zainstalować inną sprawdzoną apkę (jaką?)?

Opublikowano

W "Panelu sterowania" opcja bateria i tam masz aktualną temperaturę baterii, mi także po przejściu na 6.0 Mi4 uzyskuje większe temperatury i mam podobne objawy co u Ciebie, u mnie zrobiło jeszcze plamę na wyświetlaczu i telefon jedzie na gwarancję

Opublikowano

Nie miałem nigdy MIUI 7. Kupiony telefon miał zainstalowane MIUI 8. Spróbuję wgrać siódemkę ale jak nie będzie poprawy to też chyba pójdzie na gwarancję, bo nie da się normalnie korzystać z tego telefonu. Wpadłem jeszcze na pomysł, żeby doraźnie zainstalować apkę ograniczającą takty cpu. Kiedyś była taka genialna: setcpu czy jakoś tak - można było do konkretnej aplikacji (np. gry, nawigacji) ustawić sztywno taktowanie procesora. Ale ta apka nie jest już aktualizowana - znacie jakiś działający zamiennik? 

Opublikowano

Zainstalowałem ten Kernel Adiutor, na razie włączyłem globalną opcję ograniczenia maksymalnych taktów do coś koło 1200MHz. Telefon ciut mniej się grzeje. Czy jest tam gdzieś opcja ograniczenia taktów tylko dla wybranej apki? Zainstalowałem CPU-Z i widzę, że podaje masę różnych temperatur (wszystkich rdzeni? + baterii) - bateria najchłodniejsza - koło 36-38st. reszta (chyba te rdzenie?) to 46-49st. CPU-Z (ten Adiutor też) podaje, że jeden rdzeń, dokładnie piąty, jest "stopped" - tak ma być? To opcja wyłączania niepotrzebnych rdzeni?

Opublikowano (edytowane)

Mi4c tak ma miui8....ja sam zmienilem na jakas polecana wersje miui7 i jest duuuzo lepiej. Snap808 to mega grzalka.. w lato yputube i aparat i masakryczny lag i info o temp. Zainstaluj ewentualnie miui8 stable..ale ja i tak rekomenduje miui7

Edytowane przez robotx
Opublikowano (edytowane)

No bo ten typ tak ma... Gwarancja nic nie da tylko zappacisz za bezpodstawne odeslanie. Miui7 i teraz mam jeszcze thermapali jest ok. Gdzie jest link do zmodyfikowanej wersji?  Ale ten proc to padaka...troche tylko lepiej niz 810

Edytowane przez robotx
Opublikowano (edytowane)

bo zalezy jak uzywasz.... ja jak mam cos co bierze gps + mobilne dane + tuneinpro + aparat = porazka . czasami cos zostawalo w tle bo mialem spor rzeczy pokludkowanych i nawet jako modem po usb sie grzal masakrycznie ....dopiero potem troche apek wywalilem i po restarcie byl zimny . wiec cos tam w pamieci siedzialo co mocno grzalo...wylaczony gps i ubicie paru apek pomoglo..wiec kwestia co masz zainstalowane i jak uzywasz...

kiedys pamietam ze na jamims romie elephone p6000 przy wlaczonej nawigacji pracowal na 100% i w ciagu 1h padal ...i masakrycznie sie grzal. byl jakis blad ze procek i grafa chodzily.. inny rom ...i problemu nie bylo ...wiec  cos na tym miui pewnie w jakiejs apce powoduje takie a nie inne obciazenie systemu i grzanie + sam proc mega cieply

Edytowane przez robotx
Opublikowano

Miałem ten sam problem ale upgrade oprogramowania spowodował, że problem na razie znikł. Mam najnowsze MIUI, wcześniej telefon się grzał nawet przy robieniu zdjeć, ktoś to wcześniej opisywał.   

Opublikowano

hej, telefon kupiłem 10 sierpnia, grzał się okropnie ale teraz sie to uspokoiło po aktualizacji po 15 września. W czasie korzystania z internetu opartego na 3/4G grzeje sie ale nie aż tak bardzo jak wcześniej. To moje odczucie subiektywne, antutu ma na poziomie 70800 pkt. Telefon jest bardzo stabilny, wcześniej miałem problemy. Pozdrawiam PG     

• Like 1
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...