Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, czy Redmi Note 4 jest tak słabym i niszowym telefonem, że jeszcze nie doczekał się własnego działu na głównym forum? Kupiłem ten telefon i zastanawiam się czy przypadkiem nie popełniłem błędu...

Edytowane przez Merol93
Opublikowano

Niszowy na razie tak bo nowy, jesteś chyba jednym z pierwszych użytkowników. Ale rom xiaomi.eu już ma, twrp też. Pierwsi zawsze mają pod górkę.

Opublikowano (edytowane)

Dziękuję za wyjaśnienie, no właśnie muszę wgrać j.polski :). Ciekawe czy coś się zmieni z baterią. Niby olbrzym, ale krótko trzyma. Może przez ilość rdzeni na procesorze. 

Edytowane przez Merol93
Opublikowano (edytowane)

hUUY69k.pngCiągle mam dylemant jaki wziąć kolor czarny z przodu czy biały.. Teraz mam Mi4 biały i tam ramki po bokach są cienkie no ale jest też dodatkowo czarna obwutka wokół wyświetlacza. W czarnym kolorze tego nie widać i wszystko się zlewa i ramka sie wydaje grubsza..

note4.png

Edytowane przez data17
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kiedy będzie otwarty dział z Redmi Note 4? ;)

Ja swój dostałem w czwartek. Wersja 3/64, biało srebrny. Co mogę powiedzieć? Po oczyszczeniu romu z chińskich aplikacji i aktualizacji do 8.0.9.0 China stable jestem mega zadowolony. Sprzedałem LG G4, żeby spróbować ten model i nie żałuję. Wykonanie stoi na wysokim poziomie, wszystko bardzo dobrze spasowane. Ekran jest śliczny, nie wydaje mi się by w jakiś szczególny sposób ustępował ekranowi 2K z G4. Helio X20 wydaje się działać znacznie sprawniej niż Snap 808, a przy tym znacznie mniej się grzeje. Podoba mi się rozwiązanie mocnych 2 rdzeni + energooszczędnej grafiki(mało gram, po co mi prądożerne MP12 jak w Exynosie 8890). Czytnik linii papilarnych działa za każdym razem, przy okazji bardzo szybko(nie czuję by gorzej chodził niż ten w iPhonie 6s, a nie trzeba wciskać przycisku). Aparatu póki co jakoś wybitnie nie przetestowałem, nie będzie to jakości G4, ale zdjęcia ta się zrobić i nie wyglądają tragicznie. Najważniejsza jest jednak dla mnie bateria. Każdy telefon, który miałem w ostatnim czasie(LG G3, G4, Note 4, iPhone 6s) strasznie tragicznie radziły sobie na baterii, no może Note 4 ciut lepiej. Jednak jeśli SoT wynosił ponad 3h przy LTE/WiFi to był sukces(odłączony rano, ledwo wytrzymywał do konca dnia). Tutaj przy pierwszym rozładowaniu i ciągłej zabawie miałem 5 godzin SoT przez 24h użytkowania.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...