Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Po próbie zainstalowania systemu na zablokowanym bootloaderze tym sposobem:

https://miuipolska.pl/forum/topic/9512-instalacja-systemu-na-zablokowany-bootloader/

telefon kompletnie się zbrickował.

Wszystko szło normalnie do pewnego momentu. Wyskoczył błąd: "W magazynie brak miejsca dla wykonania tego polecenia.(0x80070008)"

Spróbowałem ponownie i zmieniło się na: "Katastrofalny błąd.(0x8000ffff)"

Telefon nie włącza się (nawet do logo MI), żadna kombinacja typu power + vol+ nie działa, podłączając przez USB do kompa ADB nie czyta telefonu (pusta lista devices, jakakolwiek komenda kończy się error: device '(null)' not found), MiFlash też nie wykrywa.

Jedyne co ten telefon robi to miga diodą na czerwono, kiedy jest podłączony przez USB.

Logi MiFlasha (było kilka podejść): http://pastebin.com/3HdZVebN

Jak go odbrickować?

EDIT

Wszystko już działa.

Co zrobiłem?

1. Kabel deep flash (5-10 minut roboty) ze schematu:               Deep-FLash-Cable-Architecture-680x318.jpg

2. Odinstalowałem sterowniki w menedżerze urządzeń i przytrzymałem switch na kablu przez 5 sekund.

3. Nowemu urządzeniu zainstalowałem sterowniki z ręcznej ścieżki: C:\Program Files (x86)\Xiaomi\MiPhone\Qualcomm\Driver

4. Switch ponownie 5 sekund - Wyświetlił się port 9008 (download mode)

Edytowane przez JestemMortem
Opublikowano

U mnie jest podobny problem z tym że MiFlash widzi telefon jednak nic z tym nie mogę zrobić. Czerwona dioda miga ponieważ telefon się ładuje, mój się naładował i teraz już nie miga.

Opublikowano

Kolejny raz ktoś ucegla telefon, bo nie ma wszystkich sterowników, które są konieczne do flashowania. Proponuję jeszcze raz przeczytać dobry poradnik i postępować zgodnie z nim i zwrócić szczególną uwagę na sterowniki.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
spytam dla pewności, do trybu fastboot też nie wchodzi ?

Nie wchodzi.

Kolejny raz ktoś ucegla telefon, bo nie ma wszystkich sterowników, które są konieczne do flashowania. Proponuję jeszcze raz przeczytać dobry poradnik i postępować zgodnie z nim i zwrócić szczególną uwagę na sterowniki.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Robiłem według ww poradnika, po pozytywnych komentarzach myślałem, ze wszystko pójdzie ok.

Chodzi o te sterowniki w folderze Xiaomi/Qualcomm (czy jakoś tak, wypakowywane przy instalacji MiFlasha)?

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...