Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, posiadam RN3P od piątku, przyszedł po południu z 45% baterii. Wieczorem już miał poniżej 20%, po zapoznawaniu się z menu jedynie. Naładowałem wieczorem telefon i w trybie mega oszczędnym dotrzymał do teraz, czyli ponad 3 dni. Wyłączyłem synchronizacje, usunąłem fejsa działającego w tle, jasność jest automatyczna a z baterii znika procent co jakies 3 minuty od samego przeglądania ustawień. Czy to normalne? w podobny sposób znika bateria jak w coś gram a powinna rozładowywać się szybciej. wersja softu global 8.0. Miałem LG G2 z mniejszą baterią i wyświetlaczem, on trzymał 3 dni w podobnym użytkowaniu jak xiaomi.

Kupiłem telefon na xiaomi.com.pl, ale z nimi jakoś nie ma kontaktu, pisałem maila przed zakupem i dzwoniłem i tylko poczta. Mógłby ktoś opisać swoje spostrzeżenia o tym sklepie?

Edytowane przez Maryjusz
Opublikowano

Zmień oprogramowanie na najnowsze Global Stable (jest język polski oraz google apps). Zrób przy okazji pełne czyszczenie (przywróć do ustawień fabrycznych).
Naładuj do pełna i daj telefonowi dzień, dwa - powinno się ustabilizować.

A opinie o sklepie radzę czytać przed zakupem, a nie po.
Ja nie korzystałem z ich usług, ale w temacie na tym forum poświęconym sprzedawcom (tak, jest taki) bardzo dużo ludzi ich odradza.

Opublikowano
19 minut temu, musek napisał:

Zmień oprogramowanie na najnowsze Global Stable (jest język polski oraz google apps). Zrób przy okazji pełne czyszczenie (przywróć do ustawień fabrycznych).
Naładuj do pełna i daj telefonowi dzień, dwa - powinno się ustabilizować.

A opinie o sklepie radzę czytać przed zakupem, a nie po.
Ja nie korzystałem z ich usług, ale w temacie na tym forum poświęconym sprzedawcom (tak, jest taki) bardzo dużo ludzi ich odradza.

Soft Global Stable mam najnowszy, zainstalowany po kupieniu od razu. Właśnie ładuje telefon i po tym przywrócę go do ustawień fabrycznych. Zobaczymy czy coś się zmieni.

No mogłem sprawdzić lepiej opinie.

Opublikowano

@rybcia025 Chyba temat Ci się pomylił. Zapraszamy do wątku o sprzedawcach - tam poczytaj i znajdziesz odpowiedź.

@Maryjusz MIUI często zaraz po instalacji optymalizuje sobie procesy i zasoby. Można wtedy zobaczyć na zużyciu baterii proces dex2oat, który za to odpowiada. Po około 2 dniach powinno się ustabilizować.

Opublikowano
1 godzinę temu, musek napisał:

Ok, to w takim razie przywróć ustawienia fabryczne i daj mu cykl, dwa na stabilizację.

Przywrócony do ustawień fabrycznych, proces dex2oat działa, zobaczymy czy coś się zmieni po 2 cyklach. Dziękuję za pomoc @musek

Opublikowano (edytowane)

Powinno, powodzenia. :) 

Aha, facebook'a radzę nie instalować tak czy siak - strasznie mocno drenuje baterię. Wystarczy w zupełności mobilna wersja strony. 

Edytowane przez musek
Opublikowano

@musek dziwne to trochę, że z zegarkiem w ręku mogę powiedzieć kiedy zniknie kolejny procent z baterii ze zwykłego przewijania menu ustawień, ale dzięki za odpowiedzi

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...