Maryjusz Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 (edited) Witam, posiadam RN3P od piątku, przyszedł po południu z 45% baterii. Wieczorem już miał poniżej 20%, po zapoznawaniu się z menu jedynie. Naładowałem wieczorem telefon i w trybie mega oszczędnym dotrzymał do teraz, czyli ponad 3 dni. Wyłączyłem synchronizacje, usunąłem fejsa działającego w tle, jasność jest automatyczna a z baterii znika procent co jakies 3 minuty od samego przeglądania ustawień. Czy to normalne? w podobny sposób znika bateria jak w coś gram a powinna rozładowywać się szybciej. wersja softu global 8.0. Miałem LG G2 z mniejszą baterią i wyświetlaczem, on trzymał 3 dni w podobnym użytkowaniu jak xiaomi. Kupiłem telefon na xiaomi.com.pl, ale z nimi jakoś nie ma kontaktu, pisałem maila przed zakupem i dzwoniłem i tylko poczta. Mógłby ktoś opisać swoje spostrzeżenia o tym sklepie? Edited September 13, 2016 by Maryjusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
musek Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Zmień oprogramowanie na najnowsze Global Stable (jest język polski oraz google apps). Zrób przy okazji pełne czyszczenie (przywróć do ustawień fabrycznych). Naładuj do pełna i daj telefonowi dzień, dwa - powinno się ustabilizować. A opinie o sklepie radzę czytać przed zakupem, a nie po. Ja nie korzystałem z ich usług, ale w temacie na tym forum poświęconym sprzedawcom (tak, jest taki) bardzo dużo ludzi ich odradza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maryjusz Posted September 13, 2016 Author Share Posted September 13, 2016 19 minut temu, musek napisał: Zmień oprogramowanie na najnowsze Global Stable (jest język polski oraz google apps). Zrób przy okazji pełne czyszczenie (przywróć do ustawień fabrycznych). Naładuj do pełna i daj telefonowi dzień, dwa - powinno się ustabilizować. A opinie o sklepie radzę czytać przed zakupem, a nie po. Ja nie korzystałem z ich usług, ale w temacie na tym forum poświęconym sprzedawcom (tak, jest taki) bardzo dużo ludzi ich odradza. Soft Global Stable mam najnowszy, zainstalowany po kupieniu od razu. Właśnie ładuje telefon i po tym przywrócę go do ustawień fabrycznych. Zobaczymy czy coś się zmieni. No mogłem sprawdzić lepiej opinie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybcia025 Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Ile idzie przesyłka z banggood(free shipping)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
musek Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 @rybcia025 Chyba temat Ci się pomylił. Zapraszamy do wątku o sprzedawcach - tam poczytaj i znajdziesz odpowiedź. @Maryjusz MIUI często zaraz po instalacji optymalizuje sobie procesy i zasoby. Można wtedy zobaczyć na zużyciu baterii proces dex2oat, który za to odpowiada. Po około 2 dniach powinno się ustabilizować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maryjusz Posted September 13, 2016 Author Share Posted September 13, 2016 (edited) @musek No właśnie ten proces u mnie nie działa. Edited September 13, 2016 by Maryjusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
musek Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Ok, to w takim razie przywróć ustawienia fabryczne i daj mu cykl, dwa na stabilizację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maryjusz Posted September 13, 2016 Author Share Posted September 13, 2016 1 godzinę temu, musek napisał: Ok, to w takim razie przywróć ustawienia fabryczne i daj mu cykl, dwa na stabilizację. Przywrócony do ustawień fabrycznych, proces dex2oat działa, zobaczymy czy coś się zmieni po 2 cyklach. Dziękuję za pomoc @musek Link to comment Share on other sites More sharing options...
musek Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 (edited) Powinno, powodzenia. Aha, facebook'a radzę nie instalować tak czy siak - strasznie mocno drenuje baterię. Wystarczy w zupełności mobilna wersja strony. Edited September 13, 2016 by musek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maryjusz Posted September 13, 2016 Author Share Posted September 13, 2016 (edited) Ja tego badziewia nie używam na telefonie, ani żadnych komunikatorów @musek proces dex2oat zajmuje 0,8% Edited September 14, 2016 by Maryjusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
musek Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 No i dobrze, niech sobie spokojnie pracuje. Daj mu cykl czy dwa na stabilizację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maryjusz Posted September 14, 2016 Author Share Posted September 14, 2016 @musek dziwne to trochę, że z zegarkiem w ręku mogę powiedzieć kiedy zniknie kolejny procent z baterii ze zwykłego przewijania menu ustawień, ale dzięki za odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts