Skocz do zawartości

Problem z bateria - powrót do starego MIUI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem tu nowy. Telefon Xiaomi mam pierwszy raz. Kupiłem go z wersją GLOBAL. Jak go kupiłem to bateria trzymała bardzo długo. Niestety zaktualizowałem MIUI. Obecnie mam MIUI 8.0.1.0. Bateria trzyma na nim fatalnie. Problem znalazłem na forum. Podobnie wygląda to u mnie - zjada głównie Android i System Andorid (w sumie nawet do 80%). Mój brat ma wersję 7.3.2.0 - zakładam że też taką miałem, bo kupiliśmy w podobnym czasie. U niego bateria działa rewelacyjnie. Tez chciałbym do tej wersji softu wrócić. Ściągnąłem sobie nawet plik z softem MIUI Global 7.3.2.0 - jest to plik zip. i nazywa się miui_HMNote3ProGlobal_V7.3.2.0.LHOMIDD_6b50c6f92c_5.1

Chciałem dokonać aktualizacji z pliku zip poprzez menu aktualizacji w telefonie, ale telefon jej nie rozpoznaje. W jaki sposób łatwo wrócić do tego softu? Czy jest to możliwe bezpośrednio z telefonu, z pliku zip? Czy trzeba się bawić w jakieś flashe, recovery, fastbooty, bootloadery. Interesuje mnie tylko wersja global, więc proszę nie pisać, żebym zainstalował wersję miui polska.

Prosiłbym też o jakąś instrukcję jak w najprostszy sposób wrócić do starego softu. Na stronie znalazłem instrukcje jak zainstalować miui polska, ale nie tłumaczy ona wszystkiego od początku, pomija aspekty, które doświadczeni użytkownicy wiedzą. Ja jak na razie raczkuje, więc proszę o łopatologiczną instrukcję

Bardzo proszę o pomoc!!

Z góry dzięki!!

Opublikowano
27 minut temu, lbielaws napisał:

Witam

Jestem tu nowy. Telefon Xiaomi mam pierwszy raz. Kupiłem go z wersją GLOBAL. Jak go kupiłem to bateria trzymała bardzo długo. Niestety zaktualizowałem MIUI. Obecnie mam MIUI 8.0.1.0. Bateria trzyma na nim fatalnie. Problem znalazłem na forum. Podobnie wygląda to u mnie - zjada głównie Android i System Andorid (w sumie nawet do 80%). Mój brat ma wersję 7.3.2.0 - zakładam że też taką miałem, bo kupiliśmy w podobnym czasie. U niego bateria działa rewelacyjnie. Tez chciałbym do tej wersji softu wrócić. Ściągnąłem sobie nawet plik z softem MIUI Global 7.3.2.0 - jest to plik zip. i nazywa się miui_HMNote3ProGlobal_V7.3.2.0.LHOMIDD_6b50c6f92c_5.1

Chciałem dokonać aktualizacji z pliku zip poprzez menu aktualizacji w telefonie, ale telefon jej nie rozpoznaje. W jaki sposób łatwo wrócić do tego softu? Czy jest to możliwe bezpośrednio z telefonu, z pliku zip? Czy trzeba się bawić w jakieś flashe, recovery, fastbooty, bootloadery. Interesuje mnie tylko wersja global, więc proszę nie pisać, żebym zainstalował wersję miui polska.

Prosiłbym też o jakąś instrukcję jak w najprostszy sposób wrócić do starego softu. Na stronie znalazłem instrukcje jak zainstalować miui polska, ale nie tłumaczy ona wszystkiego od początku, pomija aspekty, które doświadczeni użytkownicy wiedzą. Ja jak na razie raczkuje, więc proszę o łopatologiczną instrukcję

Bardzo proszę o pomoc!!

Z góry dzięki!!

Przyłączam się do prośby, wyłączenie wszystkiego co się da nie pomaga, w ciagu 2h zeżarło mi 37% baterii - istny cyrk po tej aktualizacji!

Opublikowano

Przy zmianie API systemu, czyli np. przesiadce z Android 5.1.1 na 6.0.1 proponuję instalację systemu na czysto, a nie update plikiem zip. 

Poszukajcie na forum tutoriala (opcja szukaj nie gryzie :-P ), jak wgrać system za pomocą aplikacji MiFlash - z poziomu telefonu plikiem zip niewiele zdziałacie. 

Opublikowano

Witam

A Ten update przez miflash to czy traci się przy nim gwarancję? Czy trzeba coś odblokować, bootloadery, czy coś? Czy mogę prosić o jakiś link do poradnika krok po kroku jak to zrobić? Te które widziałem były nie precyzyjne, pomijaly pewne etapy.  

Opublikowano

Niby odpowiedz przydatna, ale nie do konca:) Trafilem na angielska strone miui. Z tego co widze, to sa tu 3 rodzaje update'u - System Update (to z pliku zip. spod aplkiacji w telefonie do aktualizacji) - nie dziala to u mnie - nie jest w stanie zweryfikowac pliku, Domyslam sie, ze pewnie dlatego, ze jest downgrade do starszej wersji nakladki. Pozniej mam Recovery Update I Fastboot Update. A w fastboot update - znowu dwie metody, jesli dobrze rozumiem - albo z miu flash, albo z mi PC Suite.
Ktora opcja z tych trzech (recovery, fastboot metoda flash, lub fastboot metoda pc suite) jest najlepsza. Ktora najmniej inwazyjna, najpewniejsza itp. itd. Do recovery mozna wejsc z aplikacji do aktualizacji - tak wynika z opisu. Prosze o podpowiedz, czym roznia sie te 3 opcje, I jakie sa ich wady I zalety. Z gory dzieki!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...