Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Chciałbym ustawić Lokalizację kopii zapasowej dla aplikacji Easy Backup & Resore na karcie pamięci. Po wybraniu folderu otrzymuję taki komunikat:

W celu zapisu na kartę SD trzeba przyznać Łatwy backup Napisać okno permission. New otworzy monitem o SELECT "Karta SD" lub dowolnego folderu z karty SD do przyznania uprawnienia do zapisu kopi zapasowej Łatwa tego wyboru.

Co mam zrobić, aby aplikacja Easy Backup & Resore tworzyła kopie na karcie SD?

Edytowane przez Jacky
zmiana tytułu
Opublikowano

Mam to zaznaczone. Wiele razy też włączałem i wyłączałem telefon i ciągle ten komunikat wyskakuje. I to jest o tyle dziwne, że np. aparat zapisuje zdjęcia na karcie i galeria ładnie odczytuje te zdjęcia. Inne aplikacje np. ACR też nie widzą karty, ale w innych aplikacjach mam tylko komunikat: "Wystąpił błąd" przy próbie zmiany lokalizacji folderu

Karta SD jest oryginalna kartą Samsunga sformatowaną na FAT32.

Sprawdzałem jeszcze na innych kartach i też to samo. Komunikaty identyczne.

• Like 1
Opublikowano

Ustaw jako systemową aplikację. Ten sam problem jest w Titanium i niestety dopiero ustawienie jako systemową pomogło.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Dzisiaj dostałem na 18-te urodziny Xiaomi Redmi Note 4, wersję 3GB/32GB no i mam pewien problem. Otóż jest wejście na kartę SIM oraz drugie wejście na kartę SIM lub kartę pamięci. Włożyłem kartę SIM oraz kartę pamięci no i teraz mogę przeglądać pliki tylko przez File explorer tzn. aplikacje tj. muzyka nie widzą pamięci zewnętrznej. W aplikacji np. Ttpod przy skanowaniu domyślnie otworzone jest drzewo folderów pamięci wewnętrznej i nie można cofnąć do pamięci zewnętrznej. Uprawnienia dla tych aplikacji są przydzielone w ustawieniach więc nie rozumiem dlaczego nie mogę zmienić ścieżki do karty pamięci. Czy może po prostu to przez to, że jest ona traktowana tj. pamięć USB przez OTG. Prosiłbym o odpowiedź.

Screenshot_2017-06-16-19-55-05-331_com.miui.player.png

Screenshot_2017-06-16-20-24-02-893_com.miui.gallery.png

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...