Jacky Opublikowano 9 Września 2016 Opublikowano 9 Września 2016 (edytowane) Chciałbym ustawić Lokalizację kopii zapasowej dla aplikacji Easy Backup & Resore na karcie pamięci. Po wybraniu folderu otrzymuję taki komunikat: W celu zapisu na kartę SD trzeba przyznać Łatwy backup Napisać okno permission. New otworzy monitem o SELECT "Karta SD" lub dowolnego folderu z karty SD do przyznania uprawnienia do zapisu kopi zapasowej Łatwa tego wyboru. Co mam zrobić, aby aplikacja Easy Backup & Resore tworzyła kopie na karcie SD? Edytowane 9 Września 2016 przez Jacky zmiana tytułu
Jacky Opublikowano 10 Września 2016 Autor Opublikowano 10 Września 2016 6.0 MRA58K instalowany jako MIUI 8.1 wersja 6.9.1 Xaomi Redmi Pro
ZduneX25 Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 Panel Sterowania > Uprawnienia > Menadżer uprawnień > Pamięć > Szukasz Easy Backup & Resore i zaznaczasz checkboxa.
Jacky Opublikowano 10 Września 2016 Autor Opublikowano 10 Września 2016 Mam to zaznaczone. Wiele razy też włączałem i wyłączałem telefon i ciągle ten komunikat wyskakuje. I to jest o tyle dziwne, że np. aparat zapisuje zdjęcia na karcie i galeria ładnie odczytuje te zdjęcia. Inne aplikacje np. ACR też nie widzą karty, ale w innych aplikacjach mam tylko komunikat: "Wystąpił błąd" przy próbie zmiany lokalizacji folderu Karta SD jest oryginalna kartą Samsunga sformatowaną na FAT32. Sprawdzałem jeszcze na innych kartach i też to samo. Komunikaty identyczne. 1
Blom Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 Ustaw jako systemową aplikację. Ten sam problem jest w Titanium i niestety dopiero ustawienie jako systemową pomogło.
Jacky Opublikowano 10 Września 2016 Autor Opublikowano 10 Września 2016 Jak się ustawia daną aplikację jako systemową?
Jacky Opublikowano 10 Września 2016 Autor Opublikowano 10 Września 2016 Niektóre aplikacje uzyskały dostęp do folderów karty po wykonaniu tej porady: http://en.miui.com/thread-251046-1-1.html Jednak część aplikacji nadal nie widzi karty SD.
Hassle Opublikowano 16 Czerwca 2017 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Witam. Dzisiaj dostałem na 18-te urodziny Xiaomi Redmi Note 4, wersję 3GB/32GB no i mam pewien problem. Otóż jest wejście na kartę SIM oraz drugie wejście na kartę SIM lub kartę pamięci. Włożyłem kartę SIM oraz kartę pamięci no i teraz mogę przeglądać pliki tylko przez File explorer tzn. aplikacje tj. muzyka nie widzą pamięci zewnętrznej. W aplikacji np. Ttpod przy skanowaniu domyślnie otworzone jest drzewo folderów pamięci wewnętrznej i nie można cofnąć do pamięci zewnętrznej. Uprawnienia dla tych aplikacji są przydzielone w ustawieniach więc nie rozumiem dlaczego nie mogę zmienić ścieżki do karty pamięci. Czy może po prostu to przez to, że jest ona traktowana tj. pamięć USB przez OTG. Prosiłbym o odpowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi