januszban Opublikowano 9 Września 2016 Opublikowano 9 Września 2016 Witam Mam problem z dokładnością GPS. Używam programu Endomondo do jazdy rowerem. Po przejechaniu trasy pokazuje mi bardzo skróconą trasę w stosunku do przebytej, nie zgodnie z rzeczywistością. Zaznaczam, że korzystając z drugiego telefonu LG wszystko jest OK. Gdy jadę samochodem korzystam z Google maps i gps pokazuje dobrze. Poza tym z telefonu jestem bardzo zadowolony. Proszę o jakieś rady. Z góry dziękuję.
galakty Opublikowano 9 Września 2016 Opublikowano 9 Września 2016 Wyłącz ograniczanie lokalizacji w tle, oszczędzania baterii i ustaw kłódkę na aplikacji. Wiecej nie zrobisz, a pewnie i to nie pomoże. GPS jest średni do chodzenia / jazdy rowerem.
redminote2 Opublikowano 9 Września 2016 Opublikowano 9 Września 2016 (edytowane) Galakty, trafił Ci się telefon z kiepska antena, pech. Moja jazda na rowerze. Januszban, sprawdź jeszcze czy w ustawieniach gps masz włączona wysoka dokładność. Edytowane 9 Września 2016 przez redminote2
galakty Opublikowano 9 Września 2016 Opublikowano 9 Września 2016 1 godzinę temu, redminote2 napisał: Galakty, trafił Ci się telefon z kiepska antena, pech. Moja jazda na rowerze. Januszban, sprawdź jeszcze czy w ustawieniach gps masz włączona wysoka dokładność. W takim razie dużo tych kiepskich anten wyprodukowali. Wiele osób sprawdzało i tak rysowało trasy, że latali po budynkach wielopiętrowych.
januszban Opublikowano 9 Września 2016 Autor Opublikowano 9 Września 2016 Ustawienia mam prawidłowe. Niestety chyba nic więcej nie da się zrobić. Dzięki wszystkim.
xxmati96xx Opublikowano 9 Września 2016 Opublikowano 9 Września 2016 U mnie dobrze pokazuje. Dużo jeżdżę rowerem i zawsze dobrze trasę rysuje
hancock Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 U mnie tak samo źle pokazuje GPS. Jest jakiś sposób żeby to naprawić? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi