Cezaryy Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 Witam.Po najnowszej aktualizacji do Miui 8 bateria strasznie szybko zaczęła spadać. Przez 11h spadło 43% z czego ekran działał raptem 1h 15 min.N najwięcej bo po prawie 40% baterii zabrał Android i system Android.Co w obecnej sytuacji może pomóc?? pozdrawiam miui 8.0.1.0 stable jbc 😃 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
lukasz1992 Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 (edytowane) Sprawdź programem wakelock detector lub better batery stats czy przechodzi w deep sleep. Uruchom ponownie telefon jeśli zauważysz drenaż. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.uzumapps.wakelockdetector.noroot&hl=pl Edytowane 6 Września 2016 przez madmax86
Cezaryy Opublikowano 6 Września 2016 Autor Opublikowano 6 Września 2016 Pokazało że coś tego czasu deep sleep występuje. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Cezaryy Opublikowano 7 Września 2016 Autor Opublikowano 7 Września 2016 Może coś to pomoże . Bo to Masakra jakaś 40 min wyświetlacz a już 3h działania a 10 %baterii nie ma. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
lukasz1992 Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 Zmień soft np na xiaomi.eu ja mam i bateria nieźle trzyma do 3 dni, ale do tego musisz mieć bota odblokowanego.
Cezaryy Opublikowano 7 Września 2016 Autor Opublikowano 7 Września 2016 Zmieniłem teraz nakładkę Miui na poprzednią wersję. Zobaczymy jaki będzie efekt. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1
malimalinello Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Zmieniłem teraz nakładkę Miui na poprzednią wersję. Zobaczymy jaki będzie efekt. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka I jak efekty? Wysłane z mojego Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Cezaryy Opublikowano 12 Września 2016 Autor Opublikowano 12 Września 2016 Jestem zadowolony. Jest dużo dużo lepiej . Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Robertwb71 Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 (edytowane) Miałem podobny problem z baterią w redmi note 3 pro po upgrade przez OTA do miui 8 . Pomogło zatrzymanie skanowania sieci wi-fi oraz przywrócenie ustawień fabrycznych z usunięciem wszystkich ustawień. Jest to trochę kłopotliwe bo wszystko trzeba na nowo ustawiać i instalować ale tak trzeba po aktualizacji systemu. Bateria w nocy znika 1 - 2 % w dzień przy normalnym użytkowaniu 20% Jest lepiej niż przed aktualizacją Edytowane 13 Września 2016 przez Robertwb71
emperorhorde Opublikowano 15 Września 2016 Opublikowano 15 Września 2016 Są jakieś inne sposoby? Mam ten sam problem. Bateria trzymała 3 dni miniumy, teraz max. 1 dobę. Co ciekawe aktualizację robiłem ze 3 tygodnie temu, a telefon zaczął trzymać bardzo krótko od jakichś 4 dni. Co może być przyczyną? 1
musek Opublikowano 15 Września 2016 Opublikowano 15 Września 2016 @emperorhorde Przeszukaj forum pod kątem słowa wakelock. Przeprowadź weryfikację co wybudza Ci telefon i nie pozwala mu przejść w stan Deep-Sleep, bo pewnie na tym polega Twój problem.
emperorhorde Opublikowano 15 Września 2016 Opublikowano 15 Września 2016 Czy można jakoś inaczej sprawdzić, co jest przyczyną? Nie mogę odpalić programu, bo krzyczy coś o roocie.
Rekomendowane odpowiedzi