puder Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 Szanowni Forumowicze, Od pewnego czasu jestem posiadaczem Redmi 3. Niestety jak większość borykam się z syfiarskim oprogramowanie. Od Xiaomi dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera, ale mój soft powoduje że proces odblokowania zatrzymuje się na 50%. Wyczytałem na forum, że pomóc może zainstalowanie odpowiedniego romu na zablokowanym bootloaderze, a potem odblokowanie fona i instalowanie polskiego softu. Niestety mój komp nie widzi mojego telefonu. Wszelkie próby instalacji najnowszego MiFlasha, sterowników itd. skończyły się niepowodzeniem. Komputer nie wykrywa podłączonego telefonu. Niniejszym zwracam się z pytaniem, czy bardziej doświadczony Forumowicz z Trójmiasta lub okolic zadeklaruje chęć pomocy. Z góry serdecznie dziękuję za zrozumienie i wsparcie w procesie bycia SZCZĘŚLIWYM posiadaczem Redmi 3.
Elejzo Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 @puder Przy pierwszej próbie odblokowania BL miałem to samo. Pierwsze co zrób to wgraj global dev od Xiaomi. Następnie w miflashunlock loguj się przez ID konta. U siebie posiadam taką dziwną zależność... Przy logowaniu się przez email nie przechodzi 50% a przez ID przechodzi. Nie mam pojęcia jak to funkcjonuje w ten sposób.
puder Opublikowano 7 Września 2016 Autor Opublikowano 7 Września 2016 Serdecznie dziękuję za wskazówki. Przebrnąłem już przez tutoriale oraz porady innych użytkowników, którzy mieli podobny problem. Nadal nie potrafię sprawić by komputer widział podłączony telefon. Stąd moja prośba o o osobiste wsparcie Forumowicza z Trójmiasta.
Nezumi Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi