latet Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Witam, Z tego, co widzę na zdjęciu tutaj: http://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/ to Mi Recovery jest bardzo okrojone w stosunku do klasycznych CWM Recovery. Nie widzę tam opcji robienie pełnego nandroid backupu. 1. Czy do telefonów MI-2(s) można wgrać zwykły CWM? 2. Czy jest inny sposób na zrobienie pełnego backupu nandroid na MI-2(S)? Dziękuję.
Acid Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 1. Można wgrać CWM ale nie poruszamy w instrukcji tych rzeczy bo to już użytkownik robi na własną rękę. Poza tym normalnie użytkownik nie porusza się w recovery przy MI-2. Ja recovery nie widziałem na oczy od roku. 2. Może nie pełny obraz systemu ale jest coś takiego jak Kopia MIUI. Wykonuje kopię wszelkich aplikacji i ustawień. Kopia jest na pamięci USB więc nie kasuje się przy przywróceniu fabrycznych ustawień. To zastępuje nandroid backup z CWM. Po ewentualnym zrobieniu wipe.. albo po przejściu na nowy telefon (z MIUI) można kopię przywrócić.
latet Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2014 1. Można wgrać CWM ale nie poruszamy w instrukcji tych rzeczy bo to już użytkownik robi na własną rękę. Poza tym normalnie użytkownik nie porusza się w recovery przy MI-2. Ja recovery nie widziałem na oczy od roku. A jeśli użytkownik jest zagorzałym zwolennikiem instalowania nowszych wersji systemu zawsze na czysto (wipe system, wipe data, wipe cache, wipe dalvik)? Do się to zrobić na Mi2 inaczej niż z recovery? Może dzięki sztuczkom z dwoma partycjami system? 2. Może nie pełny obraz systemu ale jest coś takiego jak Kopia MIUI. Wykonuje kopię wszelkich aplikacji i ustawień. Kopia jest na pamięci USB więc nie kasuje się przy przywróceniu fabrycznych ustawień. To zastępuje nandroid backup z CWM. Po ewentualnym zrobieniu wipe.. albo po przejściu na nowy telefon (z MIUI) można kopię przywrócić. No to jakaś proteza prawdziwego "nandroid" z CWM jest, dobre i to. A tę kopię się robi z poziomu telefonu, czy windowsowej aplikacji? (widziałem screena z jakieś takiej aplikacji i chyba tam była opcja backupu, ale nie wiem, co on miałby obejmować. Dzięki.
Eru Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 1. Ale po jaką cholerę? Aktualizujesz i tak przez aplikację "Aktualizacje" - nie ma sensu robić instalacji na "świeżo". 2. Aplikacja "Kopia MIUI"
Acid Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 MIUI na MI2 jest tak zrobione by nie korzystać ze starych metod aktualizacji. Właśnie zaletą MIUI jest to że nie musisz widzieć na oczy recovery. No i nie robi się wipe przy aktualizacji. Zresztą odsyłam do instrukcji. Wysłane z Xiaomi MI 2
latet Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2014 1. Ale po jaką cholerę? Aktualizujesz i tak przez aplikację "Aktualizacje" - nie ma sensu robić instalacji na "świeżo". Nie jest tajemnicą, że pewna część problemów, jakie ludzie mają z telefonami, jest do uniknięcia poprzez instalację "na czysto". Ja problemów nie lubię, więc jak na razie zawsze tylko tak aktualizowałem MIUI – zawsze przez CWM z wszystkimi wipe'ami. Tak lubię, tak się czuję bezpieczniej i wolałbym taką opcję zawsze mieć, niż żeby mnie na siłę uszczęśliwiano jej odbieraniem Właśnie zaletą MIUI jest to że nie musisz widzieć na oczy recovery. No i nie robi się wipe przy aktualizacji. Nie robi się wipe, bo i bez tego działa OK, czy nie robi się wipe, bo nie ma takiej możliwości?
Eru Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Trzeba było nie kupować MI2S... Nie robi się wipe, bo i bez tego działa OK, czy nie robi się wipe, bo nie ma takiej możliwości? Nie robi się bo bez wipe wsio działa i tak dobrze.
Acid Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Jeśli robisz wipe przy aktualizacji MI 2 to robisz kompletną głupotę. Przecież nawet jak aktualizuje się Samsungi czy Nexusy przez OTA to nie robi się wipe (poza dalvik ale to robi się samo). Przez ponad rok od dostania MI 2 nie robiłem wipe, nawet jak przechodziło się z v4 na v5. Wysłane z Xiaomi MI 2
Rekomendowane odpowiedzi