Skocz do zawartości

Instalacja Global Stable na RN3P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Postanowiłem w końcu odezwać się na tym forum. Redmi Note 3 Pro 32GB posiadam od jakichś 2 miesięcy i jestem niezmiernie zadowolony.

Wersja telefonu którą zakupiłem ma zainstalowany soft widoczny na screenshocie, niestety soft ten nie ma OTA, nie da się go aktualizować.

Chciałbym zainstalować najnowszą wersję oficjalnego softu, która miałaby działające OTA, problem w tym, że Xiaomi mnie pokonało. Instaluję modowane softy na telefonach od jakichś sześciu czy siedmiu lat i nigdy nie miałem z tym większego problemu, a tu mam problem z zainstalowaniem oficjalnej paczki...

Jak ściągam paczkę dla naszego telefonu (Redmi Note 3 Qualcomm Global) to XiaoMiFlash wywala mi bląd że software jest nie do tego telefonu. Próbowałem też drugiego sposobu z wrzuceniem tej innego rodzaju paczki w telefon i zainstalowaniem jej przez program Updater, telefon się tylko zrestartował i nic.

Czy ktoś byłby w stanie powiedzieć mi który dokładnie ROM i jakim dokładnie sposobem powinienem instalować, żeby zainstalować na moim telefonie najnowszy Global Stable? Biorąc pod uwagę jaki soft mam obecnie. Póki co nie jestem biegły w wersjach MIUI.

Przekopałem się przez wszystkie poradniki które potrafiłem znaleźć, dotyczące instalacji softów na ten telefon, i żaden nie doprowadził mnie do udanej instalacji.

MI_20160905_121647.png

Edytowane przez drumefy
Opublikowano

Nie da się zainstalować tego drugiego sterownika po przejściu w ADB download mode.

Próbowałem instalować bez niego, ale znowu jest Missmatching image and device.

Opublikowano
19 minut temu, drumefy napisał:

Nie da się zainstalować tego drugiego sterownika po przejściu w ADB download mode.

Próbowałem instalować bez niego, ale znowu jest Missmatching image and device.

A której wersji Miflasha używasz? Najpewniejsza jest ta: https://www.androidfilehost.com/?fid=24591000424945514 . Jeżeli nie da się zainstalować sterownika, to raczej problem z systemem na kompie, musisz spróbować na innym.

Opublikowano (edytowane)

Niestety nie mam żadnego innego komputera dostępnego żeby spróbować.

Nie ma jakiejkolwiek alternatywnej metody żeby wgrać Globala bez konieczności instalacji tego drugiego sterownika?

Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

EDIT: Po 15 próbach i 10-krotnym przeinstalowywaniu i ściąganiu wszystkiego na nowo w końcu instalacja ruszyła :)

Edytowane przez drumefy
  • 7 miesięcy temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...