Skocz do zawartości
  • 0

Zmiana rodzaju czcionki w MIUI 8

Pytanie

Opublikowano

Witam. Czy jest możliwość zmiany rodzaju czcionki w "ósemce"? Jeżeli tak, to proszę o poradę, jak to zrobić. W "siódemce" wchodziłem w ustawienia, wybierałem rodzaj czcionki i wyskakiwało mi kilkanaście do wyboru. Teraz po tąpnięciu rodzaj czcionki wyskakuje mi tylko domyślna.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Sorry ale jestem na to chyba za tępy. Wchodząc w apkę motywy mam tylko to

Screenshot_2016-09-04-19-17-10-887_com.android.thememanager.png

Natomiast wybierając ustawienia - wyświetlacz - krój czcionki mam to

Screenshot_2016-09-04-19-18-00-206_com.android.thememanager.png

• 0
Opublikowano

W apce motywy wejdź w Offline i tam zjedź na sam dół po czym wybierz Wczytaj motyw i wskaż go na telefonie. Po tej operacji wejdź w Ustawienia - Wyświetlacz - Krój czcionki i powinieneś prócz domyślnej zobaczyć swoją.

PS: oczywiście czcionkę którą chcesz ustawić (w formacie mtz) najpierw pobierasz (choćby z tego tematu) i kopiujesz gdzieś do pamięci telefonu lub na kartę sd.

Jeśli po takiej operacji czcionka się nie zainstaluje lub wywali błąd o braku autoryzacji to albo zainstalujesz xposed albo jak ja założysz konto developer xiaomi dzięki któremu możesz dowolnie edytować i stosować w zasadzie każdy motyw a autoryzację przejdziesz pomyślnie.

• Like 1
  • 0
Opublikowano

Problem w tym, że nic mi się nie zapisuje. Przejechałem całą pamięć łącznie z ukrytymi plikami i katalogami i wszędzie pusto. Za stary jestem na te nowości. Zostanę chyba przy siódemce, ta wersja bardziej leży mi jeżeli chodzi o moje umiejętności. Dzięki za pomoc.

• 0
Opublikowano

Ale zaraz... Pobrałeś sobie jakąś czcionkę? Choćby stąd

Jak nie skopiowałeś żadnej czcionki do pamięci telefonu to próżno jej szukać w plikach bo niby skąd miałaby się tam znaleźć?

• 0
Opublikowano

Mówiłem, że jestem za tępy na to. Podejrzewałem, że muszę coś mieć pobranego, bo inaczej skąd miałoby się zainstalować ale nie chciałem nadużywać Twojego czasu. Teraz mam to o co mi chodziło. Powiedz, jaki browar pijesz i daj namiary na siebie. Dzięki wielkie.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...