Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jutro kurier przywiezie mi nowiutkiego RN3P 3/32, i mam prośbę. Jako że do 6 września mam limitowany internet (przeprowadzka) a do jutra mam internet bez limitu, to poradźcie mi jaki soft pobrać żeby bateria dobrze śmigała i żeby ogólnie dobrze działał telefon. Na początku bez odblokowanego bootloadera, możecie też polecić coś jak już dostane zgode od xiaomi na odblokowanie. Myślę nad stable miui 8 od xiaomi.eu jak już odblokuje bootloader. Podajcie swoje propozycje co zainstalować bez bootloadera odblokowanego i z. Z góry dzięki :D

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, tpawel napisał:

Nie masz zbytnio dużego wyboru. A nie przyjdzie z globalem? Gdzie kupiles?

kupilem od prywatnej osoby, która kupiła na aliexpress. Raczej przyjdzie z globalem(sprzedający nawet go nie odpalił, więc nie wie)

Edytowane przez kapiS
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, tpawel napisał:

No to global będzie uzywalny. Poczekasz do momentu aż bedziesz miał neta i z głowy. Global ma OTA ,powinien się zaktualizować do miui8

czyli najlepiej siedzieć na tym globalu, czy po odblokowaniu bootloadera coś instalować? głównie mi chodzi żeby bateria trzymała nie jakoś 2-3 dni, wystarczy jeden cały dzień (od 8 do 21, moge nawet powerbankiem podładować). Byle by wszystko śmigało, i nie było crashy ani nic.

jutro jeszcze podrzuce ss co to za soft, i powiecie mi czy jakiś shit czy dobry :D

Edytowane przez kapiS
Opublikowano

Sprzedawca napisał że raczej będzie china, co zrobić jeśli będzie china? Instalować globala normalnie przez OTA przez zipa?

Opublikowano (edytowane)

Właśnie przyszedł, troche po chińsku jest, ale global zainstalowany, właśnie robie update do miui 8 przez ota. Jakieś porady co zrobić jeszcze?

a, i dostalem jeszcze bez sklepu play :/

Edytowane przez kapiS
Opublikowano

Raczej masz China skoro jest chiński i brak GAPS. Sprawdź wersję i wygooglaj sobie po literkach jaką masz.

U mnie wygląda to tak (Global Dev)

6ea6387bb233b6c453650a09ba623fc7.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
3 minuty temu, kapiS napisał:

A dobra, jednak china mam, bo pisze tylko stable, a nie global stable ^^ tutaj podrzucam ss'a 

8d9dde3f0579d9830df4f645949ab945.png

tym się nie sugeruj, ja też mam tylko napis stable, wejdz w aplikację aktualizacje, i tam będziesz miał pełną nazwe

Opublikowano
12 minut temu, tpawel napisał:

W globalu będziesz miał Google play

przez ota nie moge zainstalować globala (pisze mi "Couldn't verify update package") przez miflasha zainstalować?

Opublikowano
2 godziny temu, luki! napisał:

Odsyłam do poradnika jak sobie poradzić z flashowaniem!

no właśnie to robie i będę instalować globala z miui.com

ogólnie to chciałem sprawdzić oryginalność przez imei i sn ale jak mam zrobić chińską captchę :D https://gyazo.com/81ae7b8a016e8ddee0a31bea04a8dc23

ps nie sprawdze po kodzie bo nie mam tej zdrapki

Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc :) Telefonik już ma MIUI Global 8.0 stable i jest gitara, zamówiony był 30 sierpnia o 18:00, wysłany 31 o 14:30 i dziś o 10-11 doszedł :)

Sprzedawca ten raz na jakiś czas ma w swojej ofercie jedną sztukę xiaomi, więc napewno go polecę jeśli będzie miał takową :)

//luki!: zamiast pisania posta pod postem, użyj opcji edytuj.

//Nezu: Proszę zastosować się do regulaminu forum, pisanie posta pod postem jest zakazane, jako że jest to Twoje 1 upomnienie, to ostrzeżenie cofnąłem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...