latet Opublikowano 28 Grudnia 2013 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Witam, Czy ktoś z posiadaczy Mi2-A mógłby tu wkleić pełne wyniki (wszystkie 11 liczb) z Antutu (najlepiej z najnowszej wersji)? Dziękuję.
Lalo Opublikowano 28 Grudnia 2013 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Najnowsza wersja Antutu X Benchmark. Pamiętaj Antutu kłamie. Telefony sprawdzamy 3D Markiem Wysłane z mojego MI 2A
latet Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2013 3D mark? Czy chodzi o ten? https://play.google.com/store/apps/deta ... tion&hl=pl
Lalo Opublikowano 28 Grudnia 2013 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Czy chodzi o ten? https://play.google.com/store/apps/deta ... tion&hl=pl Dokładnie o ten. Bedziesz mial prawdziwe porownanie do innych telefonow.
latet Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2013 OK, ale czy nie za bardzo zorientowane na gry 3D, jak sama nazwa testu wskazuje? Wracając do Antutu. Porównuję te wyniki z Antutu MI-2A z Red Rice i widzę, że w kilku pozycjach Red Rice wyciąga znacznie lepiej (pewnie przez 4-rdzeniowość). Mi-2A bez porównania lepszy w 3D i pewnie to decyduje o punktacji ogólnej. Ja jednak nie gram w żadne gry 3D (w zasadzie w ogóle nie gram), więc się zastanawiam, który z tych telefonów będzie szybszy i zwinniejszy w takich zwykłych codziennych czynnościach, jak przełączanie się między programami, przeglądanie zdjęć, map, przeglądanie internetu, otwieranie bardzo dużej książki kontaktów (na NeoV poatrafi mi to trwać 20 sek) itd...
Acid Opublikowano 28 Grudnia 2013 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Raczej MI2A będzie tu lepszy bo to wynika też z lepszej optymalizacji MIUI na ten telefon przez ogólnie lepsze wsparcie. Ale nie sądzę, by było o aż tak widoczne. Na pewno oba telefony dzieli przepaść do Neo V.
Lalo Opublikowano 28 Grudnia 2013 Opublikowano 28 Grudnia 2013 OK, ale czy nie za bardzo zorientowane na gry 3D, jak sama nazwa testu wskazuje? Wracając do Antutu. Porównuję te wyniki z Antutu MI-2A z Red Rice i widzę, że w kilku pozycjach Red Rice wyciąga znacznie lepiej (pewnie przez 4-rdzeniowość). Mi-2A bez porównania lepszy w 3D i pewnie to decyduje o punktacji ogólnej. Ja jednak nie gram w żadne gry 3D (w zasadzie w ogóle nie gram), więc się zastanawiam, który z tych telefonów będzie szybszy i zwinniejszy w takich zwykłych codziennych czynnościach, jak przełączanie się między programami, przeglądanie zdjęć, map, przeglądanie internetu, otwieranie bardzo dużej książki kontaktów (na NeoV poatrafi mi to trwać 20 sek) itd... Nie wskazane na 3D sa tam rozne testy ale animacje potrafia wyciagnac 100 % z grafiki, procesora, pamieci dlatego wyniki sa prawdziwe, a nie jak antutu czy quadrant, ktore pokazuja bajeczki. M2A jak i HONGMI maja 1gb ramu i przez to sie przycinaja apki jak sie je przelacza bo ram sie zapycha.
latet Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2013 To można prosić o wyniki z 3Dmark?
Lalo Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Hongmi gorzej od MI-1S??? Jasne że tak popatrz na rozdzielczości. MI 1S ma Dual Core 1,7, adreno 220 przy rozdzielczości 450x854. Wysłane z mojego MI 2A
latet Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2013 W ogóle to którego z 3 testów dotyczy ten ranking na drugim screenie (Device channel)? Nie jest to tam napisane. Jak już porównywać, to konkretne testy.
Lalo Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 W ogóle to którego z 3 testów dotyczy ten ranking na drugim screenie (Device channel)? Nie jest to tam napisane. Jak już porównywać, to konkretne testy. Unlimited, chyba masz 3 screeny i widać wyniki w poszczególnych testach ...
latet Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2013 No, widać to, co widać – chyba wszyscy widzimy to samo - tj. wyniki 2 z 3 testów (Extreme i Unlimited) oraz ranking telefonów, ale bez zaznaczenia, którego testu on dotyczy.
Lalo Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 No, widać to, co widać – chyba wszyscy widzimy to samo - tj. wyniki 2 z 3 testów (Extreme i Unlimited) oraz ranking telefonów, ale bez zaznaczenia, którego testu on dotyczy. Przecież napisałem unlimited zobacz wynik 10k i wyniki z 2 testów. 10k - unlimited Wysłane z mojego MI 2A
Kamil10p Opublikowano 31 Grudnia 2013 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Moim zdaniem najwiarygodniejszymi benchmarkami są te co podają liczbę FPS-ów W nenamark2 Red Rice ma 50 FPS-ów,a Mi2 60 FPS-ów,a ile Mi2A to nie wiem.
Lalo Opublikowano 31 Grudnia 2013 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Moim zdaniem najwiarygodniejszymi benchmarkami są te co podają liczbę FPS-ów W nenamark2 Red Rice ma 50 FPS-ów,a Mi2 60 FPS-ów,a ile Mi2A to nie wiem. Właśnie 3d Mark pokazuje nam liczbę fpsow w danym teście. Wysłane z mojego MI 2A
Kamil10p Opublikowano 31 Grudnia 2013 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Tyle, że xperia s (ten sam procesor i grafika co w Mi1) ma adreno 220 i ma 10 klatek mniej niż Red Rice w nenamark2, więc coś jest nie halo z 3dmarkiem ;P Xperia S ma w 3dmarku ice storm 3000 pkt a red rice 3900pkt, więc w jaki sposób może być lepszy mi1 od red rice'a?
Acid Opublikowano 31 Grudnia 2013 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Nie sądzę by Mi1 był szybszy w jakikolwiek sposób. Być może ten benchmark ma jakieś stare dane. Red Rice ma 4 rdzenie 1,5Ghz i a grafika Mali jest podkręcona do maksimum. Choć wystarczy sobie sprawdzić. Np. odpalić takiego Raptide GP na Mi-1 (o ile ktoś ma ten telefonik) i na Red Rice. Na Red Rice chodzi bardzo dobrze, całkiem płynnie. Wątpię by taka gra szła na MI-1..
Lalo Opublikowano 31 Grudnia 2013 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Tyle, że xperia s (ten sam procesor i grafika co w Mi1) ma adreno 220 i ma 10 klatek mniej niż Red Rice w nenamark2, więc coś jest nie halo z 3dmarkiem ;P Xperia S ma w 3dmarku ice storm 3000 pkt a red rice 3900pkt, więc w jaki sposób może być lepszy mi1 od red rice'a? Bla bla bla tylko popatrz na rozdzielczość ekranu MI 1S 480x854, a Xperia S oraz Hongmi mają 720p. Czyli jeśli MI 1S miałby rozdzielczość ekranu 720p (Xperia S 3000pkt) to bylby wolniejszy od Hongmi 3900pkt. MI 1S przy rozdzielczości w której działa jest szybszy od Hongmi. Wysłane z mojego MI 2A
Rekomendowane odpowiedzi