Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Użytkownikiem MIUI jestem od paru tygodni, ale dziś postanowiłem wreszcie wgrać rom miuipolska. Odblokowałem bootloader nieoficjalną metodą z romem 7.1.8.0 i zainstalowałem TWRP wraz z superuserem. Telefon nie chciał się już na nim zbootować, ale jako że recovery działało pomyślałem, że wrzucę v8.0.1.0 od MIUIPolska i będzie raczej śmigać :)

Niestety zawiodłem się, z 7.1.8.0 zatrzymywało się przy uruchomieniu na logo MIUI, a po zainstalowaniu przez recovery dwa razy zapala się logo MIUI wraz z pojedynczą wibracją

Nie mam dostępu do recovery, bo po prostu nie da się nie do niego wejść - ale za to fastboot działa

Jest jakaś opcja aby odratować telefon bez wrzucania globala przez fastboota? Dziękuję z góry za pomoc 

Opublikowano

Hmm jak pamietam kilka michow temu tez mi przyszedl z 7.1.8 na nim najdluzej 3mala bateria a odblokowanie szlo latwo ,wrzucenie deva przez aktualizacje i mi unlock

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

dobra, udało mi się już sflashować 8.0.1.0 przez edl ale wciąż nie mogę zbootować telefonu - to samo co wcześniej, dwa razy mignie ekran i nic

coś zrobiłem nie tak?

Opublikowano

Pamiętam, że kiedyś ktoś miał problem z wgraniem xiaomi.eu i też miał odblokowany bootloader nieoficjalną metodą i to było przyczyną, odblokowanie bootloadera oficjalną metodą może być jedynym rozwiązaniem. Teraz nie trzeba czekać aż tak długo na zgodę,a tak pozostaje chyba global.

Opublikowano

wersja 20160401, najnowsza. próbuję cały czas naprzemian 7.1.8.0 i 8.0.1.0 i nic, nie wiem już co mam robić. potrzebuję telefonu na jutro jak diabli a tu psikus :-(

Opublikowano

Wgrywając oficjalne romy na odblokowany bootloader z TWRP musisz z pliku boot,img usunąć ,verify z pliku fstab.qcom

Wtedy powinien się telefon włączyć.

Opublikowano

Udało się! nie chodziło o coś z plikami, tylko o spację między nazwami folderów :D wrzuciłem rom bezpośrednio na dysk systemowy i poszło :)

dziękuję wam za poświęcony czas i wsparcie!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...