MartInR Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam wszystkich. Nie jestem pewny czy zrobiłem dobrze zakładając nowy temat, proszę o wyrozumiałość. W końcu po dwóch dniach walki udało mi się odblokować bootloadera i zainstalowaniem docelowo Miui Polska 6.8.25 na moim MI5. Łatwo nie było, sam musiałem dojść jak to zrobić prawidłowo w moim przypadku. Bootloadera odblokowałem dopiero po wgraniu Global Dev. Nie dało rady wgrać China Dev jak radzili w poradnikach. Mam pytanie odnośnie roota, jest on czy go nie ma. Ponoć powinien być w Panelu Sterowania jako pozycja "Dostęp do ROOT". Ja tego nie mam. Czy ewentualnie wgranie przez TWRP SuperSU coś tu zmieni ? Jak na razie nie mam możliwości odinstalowania niechcianych aplikacji np. Hangoutsa, z poziomu menadżera aplikacji. Jak to w końcu jest z tym Rootem w Mui Polska. Proszę oświećcie mnie, bo już mnie prawie szlak trafił jak walczyłem z odblokowaniem telefonu i wgraniem nowego softu. No i żeby nie zakładać nowego tematu to mam pytanie odnośnie klawiatury w Miui. Jestem przyzwyczajony do klawiatury Samsunga, chodzi konkretnie o dodatkowe przyciski z cyframi. Jest jakiś sposób żeby mieć coś takiego ? Edytowane 28 Sierpnia 2016 przez MartInR
AdamKli Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Nie chcę Cię martwić ale aby mieć root wystarczy wgrać paczkę przez twrp: https://download.chainfire.eu/969/SuperSU/UPDATE-SuperSU-v2.76-20160630161323.zip I tyle, aż tyle.
karolingus Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Hej. Co do roota to tylko paczka i już jest. Co do klawiatury używam TouchPal...fajna szybko konfigurowalna i ma pasek z cyframi jak w samsungu
Nezumi Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi