Skocz do zawartości
  • 0

Przenoszenie wiadomości tekstowych z WP na MIUI

Pytanie

Opublikowano

Jak przenieść SMSy z Lumii na Redmi Note 3 Pro? Przy użyciu konta Xiaomi i chmury? Czy ewentualnie jest jakaś apka do tego?

System MIUI 6.8.18, a na Lumii WP 8.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
10 minut temu, sejko napisał:

Jak przenieść SMSy z Lumii na Redmi Note 3 Pro? Przy użyciu konta Xiaomi i chmury? Czy ewentualnie jest jakaś apka do tego?

System MIUI 6.8.18, a na Lumii WP 8.

Nie ma takiej opcji. Musisz przez przeglądarkę zalogować się do konta MS, potem do aplikacji outlook on line i tam zrobić backup kontaktów do konta Google. Dopiero stamtąd można zapisać je w telefonie (wprost) lub do pliku .vcf.

• 0
Opublikowano
8 minut temu, mrosi napisał:

Nie ma takiej opcji. Musisz przez przeglądarkę zalogować się do konta MS, potem do aplikacji outlook on line i tam zrobić backup kontaktów do konta Google. Dopiero stamtąd można zapisać je w telefonie (wprost) lub do pliku .vcf.

Z kontaktami to nie miałem problemu, Miui potrafi się synchronizować z kontem MS (kontakty i kalemdarz) i można te kontakty zaimportować na konto Mi. Koledze chodzi o sms-y a to trochę trudniejsze, bo trzeba by chyba znaleźć jakąś aplikację do backupu na WP z którego dało by się odtworzyć te smsy na androidzie.

• 0
Opublikowano
1 minutę temu, FromWP napisał:

Z kontaktami to nie miałem problemu, Miui potrafi się synchronizować z kontem MS (kontakty i kalemdarz) i można te kontakty zaimportować na konto Mi. Koledze chodzi o sms-y a to trochę trudniejsze, bo trzeba by chyba znaleźć jakąś aplikację do backupu na WP z którego dało by się odtworzyć te smsy na androidzie.

Dobra, nie doczytałem. ;)

• 0
Opublikowano
2 minuty temu, FromWP napisał:

Dokładnie to. Jedyne co znalazłem to VMG Converter, ale w wersji trail przenosi jednorazowo 200 wiadomości. Płatna wersja (1,99$) dużo więcej.

• 0
Opublikowano
4 godziny temu, JusTQL napisał:

Była apka ale nie pamiętam jej nazwy... 2 lata temu znajomej wyciągnąłem sms-y z lumi na potrzeby sądowe.

Wysłane z Mi5 PRO

Też takiej apki używałem. Tyle tylko, że ona służy do zapisu sms. Nie można z niej przywrócić wiadomości na inny telefon.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...