Enzo_84 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Witam, proszę o informacje, czy istnieją różnice pomiędzy chińską aplikacją MiHome a aplikacją z Google Play?
ZduneX25 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Mi chińska lepiej działa, ta z GP miała problemy z łącznością z urządzeniami, ale z drugiej strony może to po prostu fakt, że chińska wersja jest nowsza.
Enzo_84 Opublikowano 9 Września 2016 Autor Opublikowano 9 Września 2016 (edytowane) Aplikacja Mihome z chińskiej instrukcji czy ta z GP mają do wyboru jedynie: - Chiny - Hong Kong - Tajwan - Singapur - Indie Co najlepiej wybrać i czy ma to jakiekolwiek znaczenie? zainstalowałem wersje Mihome z QR kodu z instrukcji, wybrałem Hong Kong, zalogowałem się do mojego konta Xiaomi i pojawiała się przede mną pusta lista aplikacji. Podłączylem kamerkę do zasilania, dioda pulsowała, więc przycisnąłem w aplikacji w prawym górnym rogu "+" w celu dodania urządzenia. Niestety otrzymałem komunikat "No available devices". Próbowałem za pomocą dodatkowego przycisku "Add manually" ale mam tu tylko do wyboru air purifier 1 i 2 oraz lampka... Może robię coś nie tak, proszę o pomoc. Może to przez to, że smart gatewaya obecnie nie mam podłączonego w mieszkaniu. Niestety aplikacja yi home nie ma do wyboru kamery xiaomi full HD 360 Edytowane 9 Września 2016 przez Enzo_84
szakal88 Opublikowano 9 Września 2016 Opublikowano 9 Września 2016 Jak podłączałem gateway to na innej lokalizacji niż Chiny nie chciał mi się poprawnie sparować, więc spróbuj Chiny wybrać
Rekomendowane odpowiedzi