Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem, czy miał ktokolwiek taki problem. W moim Xioami Redmi Note 3 pro, obudowa z lewej strony, tuż przy slocie na karty się wybrzuszyła i odstaje od ekranu. Miał ktoś taki problem, i wie czym to może być spowodowane? Skontaktowałem się już ze sprzedawcą i odsyłam telefon na gwarancje, ale jestem ciekaw czy ktoś miał podobny przypadek.

Opublikowano (edytowane)

Okolice tacki na karty SIM oraz okolice przycisków głośności są chyba najbardziej delikatnymi i podatnymi na odkształcenia miejscami obudowy RN3.
Mój telefon przez kilka miesięcy spadł mi tylko raz, z wysokości ~50 cm na dywan - kabel USB, którym był podpięty, zaczepił się o nogę od krzesła i "pociągnął za sobą" telefon kiedy wstawałem. Pech chciał, że akurat chwilę wcześniej wyciągnąłem go z etui żeby wyciągnąć kartę pamięci... 
Rezultatem są właśnie delikatne (~0,5mm) wybrzuszenia przy tacce oraz przyciskach głośności. Na szczęście w etui nic nie widać i nie przeszkadza to w użytkowaniu.

A z całości wniosek taki, że być może telefon spadł (może o tym nie wiesz?) albo został poddany działaniom dużej siły, np. był w ciasnej kieszeni kiedy się schylałeś? 

No chyba, że telefon w takim stanie wyciągnąłeś z pudełka, wtedy oczywiście masz podstawę do reklamacji. W innym przypadku - nie wróżę niestety sukcesu.

Edytowane przez musek
Opublikowano

Dzięki za informacje.

Upaść telefon, na pewno mi nie upadł, a co do ciasnych kieszeni to, żadnych innych spodni niż codziennie nie zakładam. A nie wiem jak taka szczelina może wpływać na obecność wilgotności w środku urządzenia. No tak czy siak wysyłam telefon na gwarancji, zobaczę co odpowiedzą. nie wiem czy nie ma to wpływu na odczyt danych z karty. Ponieważ jak słucham muzyki z karty to czasem, zdarza się, że przestaje grać.

Opublikowano

Też tak mialem po ladowaniu beteri :P

Naprostowanie 50zł u Acida

A ja sam ją naprostowałem mocno naciśnij trzymaj przez 20sec i jak nówka :D

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam! Ni z gruszki ni z pietruszki pojawiło się w moim RN3Pro wybrzuszenie przy slocie na karty SIM - smartfon nie upadł, nie noszę w kieszeni spodni, więc zero szans na wygięcie itp. Po prostu odłączyłem od ładowarki, trochę używałem i na moich oczach smartfon spuchł jak po zjedzeniu kilku pączków ;(

Z góry przepraszam za jakość fotek, ale nie mam możliwości zrobić lepszych na chwilę obecną - zależy mi na Waszej opinii, może ktoś miał taki przypadek i wie, czy na gwarancji da się coś z tym zrobić? Boję się, że by kurz, pyłki itp. nie weszły pod ekran, bo jednak obudowa odstaje od ekranu :(

Co to może być i jak sobie z tym poradzić? W życiu bym nie przypuszczał, że coś takiego się stanie :-(

IMG_20160926_195051.jpg

IMG_20160926_195525.jpg

Opublikowano (edytowane)

Ooo, jednak przekonałem? :D

MacGyver podpowiada: weź coś płaskiego, wytrzymałego i podważ boki. Powoli odciągaj, zejdzie. Poszukaj też na YouTube, na pewno są poradniki.

A, tackę na SIMy se wyciągnij, bo urwiesz. :P

Edytowane przez Konradol
Opublikowano
2 godziny temu, Konradol napisał:

Ooo, jednak przekonałem? :D

MacGyver podpowiada: weź coś płaskiego, wytrzymałego i podważ boki. Powoli odciągaj, zejdzie. Poszukaj też na YouTube, na pewno są poradniki.

A, tackę na SIMy se wyciągnij, bo urwiesz. :P

Heh, dzięki wujku dobra rada :D

Prawda jest taka, że żaden serwis nie chce się podjąć naprawy tej niedoskonałości - jak jeden mąż mówili, że serwisują smartfony, a nie zajmują się blacharką :(

Jeszcze poszukam w innych. A jak nie, to może sam to zrobię...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...