krzygaj Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Witajcie Aktualnie posiadam MIUI 6.8.4 i mam problem z wysyłaniem zaplanowanych SMSów przez domyślną aplikację. Apka ma ustawianie działanie w tle bez ograniczeń, założona tez jest kłódka. Problem jaki mam jest taki, że co jakiś czas zamiast wysłania SMSa pojawia się komunikat, że SMS nie został wysłany i jest możliwość ręcznego ponowienia wysłania - co oczywiście nie spełnia pokładanych oczekiwań w funkcjonalności aplikacji. Zastanawiam się z czego może to wynikać? Czy wychodzenie z aplikacji strzałką w lewo ubija ją pomimo, że jest założona kłódka? Chociaż z drugiej strony nie jest ubijana, skoro jednak próbuje wysłać SMSa - bo przecież jest info, że się nie udało. Może telefon już za długo działa bez restartu - uptime to 270 godzin Podobny efekt mam z Taskerem - zdjęte ograniczenia jak powyżej, a mimo to po jakimś czasie przestaje działać. Żeby wszystko wróciło do normy muszę odpalić te aplikacje i zrzucić je w tło - wtedy przez jakiś czas działają, ale potem kiszka. Dzięki za pomoc - jeżeli trzeba coś uszczegółowić, to prośba o info.
ZduneX25 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Z sms mam to samo, więc to pewnie wina kilku ostatnich aktualizacji, bo na .11 to miałem i na .18 też tak jest.
krzygaj Opublikowano 13 Września 2016 Autor Opublikowano 13 Września 2016 Na najnowszym MIUI jest jeszcze gorzej - już wcale się nie wysyłają
Rekomendowane odpowiedzi