Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widziałem już podobne wpisy na tutejszym forum tylko nie znalazłem konkretnego rozwiązania wspomnianego problemu. Generalnie długo szuka sygnału i słabo trzyma zasięg. a nawet go gubi. To oczywiście na zewnątrz, w pomieszczeniu lub samochodzie prawie niemożliwe,no może przy samej szybie. Nr TD-LTE 2015562 bo gdzieś przeczytałem że to też ważne. Może ktoś z MIUI Polska będzie mógł pomóc bo mam wgraną wersję nr 8.

Opublikowano

Dodam jeszcze że na innych aplikacjach niektóre polskie nazwy są poprzekręcane oraz że po wybudzeniu w ułamku sekundy ustawia się właściwa godzina coś podobnego działo się na endomondo (uaktualniała się po wybudzeniu). Czy może to być wina wgranej nakładki?

Opublikowano

Dzięki za informacje. Jestem początkujący ale znajdę kogoś kto sobie z tym poradzi. A wspomniany problem nie jest taki rzadki gdyż oglądałem test Mi4c na internecie i testujący wspominają o jego złym działaniu przynajmniej przy MIUI 8.

Opublikowano

ja nigdy nie flashowałem telefonu a po przeczytaniu podrecznika napisanego przez Acida zrobiłem 2 telefony.Jeden na MIUI 7,5 i drugi na 8

sciagasz na kompa plik z działu z najnowszymi ROM-ami z rozszerzeniem .zip ok 700MB dla MI 4c

ściagasz MIUIPolska_fastboot_toolkit

sciagasz najnowsze TWRP

odpalasz program  MIUIPolska_fastboot_toolkit

wklejasz to co pobrałeś TWRP .img i zmieniasz mu nazew na recovery.img

tutaj cała instrukcja https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/

klikasz i samo sie robi

Opublikowano (edytowane)

zrobilem porownanie GPSu na 3 telefonach

Acer Liquid Jade Z, Samsung Galaxy S2 po przejsciach, Xiaomi mi4c

wewnatrz przy oknie:

wewnatrz_zps43pk0cow.jpg

na zewnatrz:

zewnatrz_zpsblwc5tjr.jpg

powiem ze najstabilniej trzyma w samsungu.. zlapie fixa i jest stała dokladnosc ok 5 metrow. no a reszta na fotkach.. jak widac Mi4c wypada najgorzej

malo tego... w Samsungu i Acerze jest brak karty SIM wiec nie sa wspomagane przez AGPS

nie robilem fotek w domu na stole gdzies dalej od okna poniewaz Mi4c nie lapie zadnej satelity podczas gdy dwa pozostale lapia fixa

wniosek -> GPS w Mi4c jest slaby.. ale dziala :)

Edytowane przez doktor
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...