Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
po wgraniu nowego oprogramowania przez mi flash i wyłączeniu telefonu urządzenie zapętliło się przy włączaniu. Mam czarny ekran mogę przejść w trym recovery i flash jednak kiedy staram się go normalnie włączyć ciągle wyłącza się i włącza. Ekran nie reaguje, natomiast dioda lekko świeci na zielony kolor. Wiecie co mogę z tym zrobić ? 

Opublikowano

Próbowałem wgrywania innych softów przez miflash oraz misuite zarówno w wersji chińskiej jak i globalnej . Niestety nie podziałało . W jaki sposób mógłbym zrobić full wipe z komputera ? Ponieważ wyświetlacz nie chce współpracowac nie mogę wybierać żadnych opcji w recovery.

Opublikowano

Miałem taki sam problem z moim redmi3. Nie podam Ci żadnych linków, bo to było już dobrych kilka miesięcy temu, ale z tego co pamiętam: 

musisz przejść w tryb download mode(ekran jest wtedy czarny) i miflash wykryje telefon jakoś inaczej(seria liter i cyfr), musisz sciagnąc specjalna wersje softu chyba chiński developer(ale wersja do wgrywania przez download mode pamiętam tylko, ze jest cięższa od zwykłej)

Wiem, że bardzo to ogólne, ale tylko tyle pamiętam. Mam nadzieje, że cie to chociaż troche naprowadzi.

Powodzenia

Opublikowano (edytowane)

Cegiel1 : Dzięki wielkie za odpowiedź niestety z tego co się orientuje od wersji 7.3 miui ma zablokowane porty EDL (jeśli jestem w błędzie naprowadźcie mnie) spróbowałem tego sposobu ale niestety podczas flashowania wyskakuje mi po 55 sekundach W magazynie brak miejsca dla wykonania tego polecenia. 

Poohacz79: próbowałem flashowania z romami w wersji fastboot. Operacja zostaje wykonana pomyślnie ale telefon później znowu włącza się i wyłącza (wciąż czarny ekran)

Ma ktoś może jeszcze jakieś pomysły ? 

Edytowane przez TheSperat
Opublikowano

Ja miałem podobny komunikat. Ponoć aktualna wersja pcsuite nie działa z Mi5 global.

A jaki rom wgrywasz przez miflash?

Zaznaczasz opcję flash all?

Wysłane z mojego MI 5

Opublikowano (edytowane)

Miałem ROM globalny i teraz również wgrywam globalny.

Jeżeli chodzi o chiński pcsuite kiedy przejdę w tryb recovery wybiorę ROM itd. ładuje mi się do 66% po czym telefon się odłącza i historia zaczyna się na nowo.

Jeżeli chodzi o angielską wersję pcsuite wciąż wypluwa mi : ROM package's signature cannot verified

Edytowane przez TheSperat
Opublikowano

Dzisiaj udało mi się wgrać przez tryb download mode wersje 6.8.18 problem w tym, że telefon nadal niczego nie wyświetla tak jak to opisywałem wyżej.

Macie jakieś pomysły?

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...