kapelmajster Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 witam telefon wpadł na dosłownie 3 sekundy do wanny dziś ok 14, jakaś godzine nawet działał potem się wyłączył. teraz mruczy co chwile zapala sie na sekunde niebieski ekran i mignie ikonka i raz poraz wyskakuje ludzik z napisem FASTBOOT. zanosić do serwisu, da sie uratować jeszcze? mozże po kąpieli bedzie git? gdzie w Poznaniu najlepiej by to oddać? czy wysłać gdzieś? czy jest sens? lub co zrobić ewentualnie, czekać aż przeschnie? samemu rozebrać przeczyścić jakimś alkoholem czy ...?
wtbn Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Heh tyle się pisze wszędzie żeby nie uruchamiać / wyłączyć zalany telefon od razu, ale każdy myśli "mój nie jest tak bardzo zalany, włącza się więc zapomnijmy o całej sprawie". Teraz to już serwis Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez wtbn
kapelmajster Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 6 minut temu, cincin27 napisał: Pierwsze co po utopieniu to powinieneś włożyć telefon chociażby do ryżu i pod żadnym pozorem nie włączać. leży cały dzięń, córka wyczytała przed moim przybyciem z pracy:) jak sie wyłączył sam taki nikt go nie włączał, sam teraz bzyka wibracja i to co wyzej pisałem.
bergmen Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) chyba się wybzyka na amen... jak nie idzie go wyłączyć, to musisz po rozładowaniu dać mu z tydzień w ryżu (wymieniaj ryż gdy się napije). Może odżyje. Ale czy odżyje w pełni? Może i dłużej niż tydzień...chyba że rozbierzesz go Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez bergmen
kapelmajster Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 16 minut temu, bergmen napisał: chyba się wybzyka na amen... jak nie idzie go wyłączyć, to musisz po rozładowaniu dać mu z tydzień w ryżu (wymieniaj ryż gdy się napije). Może odżyje. Ale czy odżyje w pełni? Może i dłużej niż tydzień...chyba że rozbierzesz go poweidzmy że go rozbiorę wg filmiku ale co dalej tylko tyle by rozebrany sobie wysechł czy styki jakieś, lutowania i inne czymś poczyścić?
bergmen Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 niech sobie schnie. W temperaturze pokojowej. ew ciut wyższej. Przypadkiem go nie susz suszarką czy jakimś źródłem ciepła
wtbn Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Narazie tylko rozbierz i wrzuć do tego ryżu żeby wysechł porządnie. Ale generalnie jak tyle czasu był uruchomiony zalany to ja sądze że już jest po ptokach. Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez wtbn 1
kapelmajster Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 19 minut temu, wtbn napisał: Narazie tylko rozbierz i wrzuć do tego ryżu żeby wysechł porządnie. Ale generalnie jak tyle czasu był uruchomiony zalany to ja sądze że już jest po ptokach. o dziwo przestał bzykać normalnie swieci, przycisk zapala ekran ale dotyk nie działa, rozkrecam odłączyłem baterie i niech schnie, nie ma za duzo na rzut oka wody:)
kapelmajster Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Po killu dniach złożyłem uruchamia sie normalnie niestety dotyk nie działa, nie moge odblokować ekranu. Jakies propozycje?
bergmen Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 sprzedaj, kup inny. nie warto inwestować w topielca
kapelmajster Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2016 7 godzin temu, bergmen napisał: sprzedaj, kup inny. nie warto inwestować w topielca To jest 3 miesieczny tel, naprawde nie da sie tego naprawic? Do Wrocławia moze wysłać albo gdzie ewentualnie w Poznaniu ?
bergmen Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 da się żeby sprzedać. Ale w każdej chwili coś innego się może wykrzaczyć. Poza tym skoro nie działa dotyk, to nie wiesz co jeszcze... Rób jak chcesz. Ja bym się go pozbył i kupił drugi.
kapelmajster Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2016 15 minut temu, bergmen napisał: da się żeby sprzedać. Ale w każdej chwili coś innego się może wykrzaczyć. Poza tym skoro nie działa dotyk, to nie wiesz co jeszcze... Rób jak chcesz. Ja bym się go pozbył i kupił drugi. Mam żoną taki sam wiec jak juz sprzedać to nie ma sensu,na czesci moge zostawić ,bo i ile moge dostać za tego? Jskies grosze . A moze by sie udało go choć na jakis czas naprawic bo nie uśmiecha mi sie po 3 miesiacach kolejnych 600 zl wydawac
cukru Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Ale co chciałbyś naprawiać w tym telefonie? Prędzej czy później siądą kolejne rzeczy. Teraz naprawa jest nieopłacalna. Trzeba było oddać do serwisu tuż po zalaniu.
kapelmajster Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Dobra a sprawdze czy to wina dotyku czy płyty przekladac plyte główna z takiego samego modelu z sprawnego telefonu?
bergmen Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 @kapelmajster ... serwisy rzadko kiedy podejmują się napraw topielców a Ty chcesz przy wsparciu forum to robić? Nie wiemy co tam nie działa. Nawet mając telefon na warsztacie nie da się przewidzieć co się będzie z nim działo. Jak nie boisz się że zniszczysz inną płytę to przekładaj. My Ci napisaliśmy jaka jest najlepsza opcja. Inne są ryzykowne
kapelmajster Opublikowano 7 Września 2016 Autor Opublikowano 7 Września 2016 Dobra dotyk z chin dotarł, założyłem, płytę i reszte poprzemywalem ipa, poki co wszystko pięknie działa. Do zamknięcia
cukru Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi