Skocz do zawartości
  • 0

Zapis aplikacjii na karcie SD

Pytanie

Opublikowano

Witam!

Zastanawiam się nad zakupem telefonu xiaomi. Mam pytanie czy można instalować aplikacje na karcie SD? Czy może jest to możliwe tylko w pamięci wewnętrznej? Natknąłem się na inne posty na ten temat ale dotyczyły one MIUI 4,5 (starszych wersji).

Przy okazji zapytam czy można zaktualizować MIUI v.7 do v.8 bez odblokowywania bootloadera?

Pozdrawiam

xbartex

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Na sd można zapisać zdjęcia, filmy, muzykę, jeśli aplikacja zezwala, to część danych (np automapa, here maps mogą zapisywać mapy na karcie), z całymi aplikacjami jest problem, mam root i mimo wszystko trudno sprawić, żeby to apki później działały (foldermount przenosi część, a link2sd nie chce dobrze działać), najlepiej podać który model cię interesuje, bądź spytać w dziale poświęconym temu modelowi.

Jeśli chodzi o aktualizację do miui 8 (przypuszczam, że chcesz z językiem polskim i bez chińskich dodatków) to też trzeba podać model, niektóre mają już oficjalny global do wgrania przy zablokowanym BL, niektóre nie, sama procedura odblokowania na szczęście nie należy do zbyt skomplikowanych.

• 0
Opublikowano

Interesują mnie modele Redmi Note 3 Pro 2/16GB lub Redmi 3 Pro 3/32GB (ew. Redmi 3s 3/32GB), ze względu na podobną cenę. RN3Pro ma lepsze podzespoły, ale za to 16GB pamięci wewnętrznej i boję się, że może mi jej zabraknąć. Za to R3Pro ma gorsze podzespoły, ale więcej pamięci... Zastanawiam się nad tym telefonem już dłuższy czas i zaczynam się już powoli gubić... :wacko:

A jeśli można to spytam co z naliczaniem VATu przy zakupie na ibuygou, jest naliczany, czy może nie?

Pozdrawiam

xbartex

• 0
Opublikowano
2 godziny temu, xbartex napisał:

A jeśli można to spytam co z naliczaniem VATu przy zakupie na ibuygou, jest naliczany, czy może nie?

Coraz więcej przesyłek z ibuygou (i nie tylko) dociera z doliczonymi opłatami. Jeśli wykupisz "duty insurance:, ibuygou zwróci ci 100% dopłaty.

BTW. Niedługo będę odsprzedawał swojego RN3P 3/32. Zapraszam na PW. :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...