mirela Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Witam!! Mam od dziś problem z wyświetlaczem Redmi Note 3 Pro mojego męża.... telefon oświeci się, ale nie reaguje na dotyk, nie można odebrać rozmowy, ani zadzwonić. Nie reaguje też z boku na przycisk, by go wyłączyć. Telefon ma zaledwie 2 tygodnie. Dodam, że nie spadł. Co radzicie??? Kupiony u Goldway'a. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Cosmo77 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 52 minuty temu, mirela napisał: Witam!! Mam od dziś problem z wyświetlaczem Redmi Note 3 Pro mojego męża.... telefon oświeci się, ale nie reaguje na dotyk, nie można odebrać rozmowy, ani zadzwonić. Nie reaguje też z boku na przycisk, by go wyłączyć. Telefon ma zaledwie 2 tygodnie. Dodam, że nie spadł. Co radzicie??? Kupiony u Goldway'a. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Podaj więcej danych, np. na jakim jest romie.
mirela Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
mirela Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Czy w Polsce mamy gdzieś serwis na gwarancji ? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Winiu89 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Musisz reklamować u sprzedawcy lub odpłatnie np. W micenter Wysłane z mojego Mi-4c 1
musek Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Najpierw spróbuj uruchomić go ponownie - możesz to zrobić poprzez przytrzymanie przycisku włączającego przez kilkadziesiąt sekund. Jeśli Ci się nie uda - można spróbować zrobić to z poziomu konsoli na komputerze z podłączonym do niego telefonem. Daj znać czy po restarcie reakcja na dotyk działa prawidłowo. 1
mirela Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Najpierw spróbuj uruchomić go ponownie - możesz to zrobić poprzez przytrzymanie przycisku włączającego przez kilkadziesiąt sekund. Jeśli Ci się nie uda - można spróbować zrobić to z poziomu konsoli na komputerze z podłączonym do niego telefonem. Daj znać czy po restarcie reakcja na dotyk działa prawidłowo. Co znaczy "z poziomu konsoli na komputerze"? Nie jestem biegła w kompach.... 😑
mirela Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Dostałam takie wytyczne ze sklepu Goldway.... Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Ja sobie z tym nie radzę.... Tego programu nie potrafię pobrać 😢 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
HardCore v2 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Wcześniej działał bezproblemowo? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
mirela Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Tak, super wszystko działało... Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
musek Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Dnia 12.08.2016 o 18:46, mirela napisał: Co znaczy "z poziomu konsoli na komputerze"? Nie jestem biegła w kompach.... Udało Ci się go uruchomić ponownie za pomocą samego przycisku zasilania? Jeśli tak i nic to nie dało - nie ma sensu bawić się w konsolę.
mirela Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Udało Ci się go uruchomić ponownie za pomocą samego przycisku zasilania? Jeśli tak i nic to nie dało - nie ma sensu bawić się w konsolę. Został na weekend w pracy.... Dziś go mąż przywiezie, więc sprawdzę dopiero. Dam znać. Z tego co mówił, przytrzymywanie przycisku zasilania nic nie dawało. Nie można go było uruchomić ponownie, ani wyłączyć. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka A co z tą konsolą? Ze sklepu, gdzie go kupiłam radzą wgrać nowe oprogramowanie. Ale jak dotyk w nim nie działa, to chyba nie da rady go wgrać.... Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
musek Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Sprawdziłem u siebie - przytrzymanie przycisku zasilania przez ~15 sekund powoduje ponowne uruchomienie urządzenia. Spróbuj. Odnośnie zmiany oprogramowania - czy cokolwiek było z oprogramowaniem robione po zakupie telefonu? Pytam przede wszystkim o odblokowanie bootlocker'a.
mirela Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Nic nie było robione. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Sprawdziłem u siebie - przytrzymanie przycisku zasilania przez ~15 sekund powoduje ponowne uruchomienie urządzenia. Spróbuj. Odnośnie zmiany oprogramowania - czy cokolwiek było z oprogramowaniem robione po zakupie telefonu? Pytam przede wszystkim o odblokowanie bootlocker'a. Nic nie było robione z oprogramowaniem.... Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
musek Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 To na razie czekamy na próbę restartu. 1
luki! Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zawsze można komendą telefon zrestartować Cytat adb reboot
musek Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 @luki! Zgadza się, tylko trzeba mieć pobrane adb i zainstalowane sterowniki na komputerze. @mirela natomiast Twierdzi, że nic z oprogramowaniem nie robiła, więc szanse na to są małe. Jak nie pójdzie restart z przycisku zasilania - będziemy kombinować.
primek Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Jeśli z telefonem nic nie było robione to bankowo debugowanie nie jest włączone więc i komendą nic nie zrobi. W tej sytuacji pozostaje czekać do wyczerpania baterii i wyłączenia się telefonu, ale niedziałanie fizycznego przycisku zasilania jest już niepokojącym objawem i możliwe, że restart o ile naprawi dotyk to niedziałający power już niekoniecznie.
mirela Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Witam Was!! Telefon dziś sprawdziłam. Krótkie przytrzymanie przycisku zasilania nic nie dało, natomiast dłuższe przytrzymanie przycisku zrestartowało telefon i DZIAŁA !!! Wszystko wróciło do normy i mam nadzieję, że tak już zostanie. Dziękuję wszystkim za rady i jestem szczęśliwa, że ta najprostsza z nich odniosła skutek.... Ufff. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Nezumi Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Polecam @mirela od razu zabrać się za aktualizację telefonu poprzez MiPCSuite, rom który Ci podali i który masz wgrany, nie jest oficjalnym softem od Xiaomi.
primek Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 @Nezumi po czym wnosisz? Ze screena, który wrzuciła wygląda to na oficjalny global stable. Mam dokładnie ten sam.
mirela Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Polecam @mirela od razu zabrać się za aktualizację telefonu poprzez MiPCSuite, rom który Ci podali i który masz wgrany, nie jest oficjalnym softem od Xiaomi. To przez kompa?? Ten MiPCSuite pobrać kompa?? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Nezumi Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 37 minut temu, primek napisał: @Nezumi po czym wnosisz? Ze screena, który wrzuciła wygląda to na oficjalny global stable. Mam dokładnie ten sam. Po tym co podali potem, mają coś dodane do softu. 11 minut temu, mirela napisał: To przez kompa?? Ten MiPCSuite pobrać kompa?? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Tak, pobierasz na kompa, następnie uruchamiasz telefon w trybie Recovery i podpinasz, odpalasz program i aktualizujesz.
mirela Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Ok, to proszę jeszcze o podpowiedź, gdzie w telefonie załączyć tryb recovery? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Nezumi Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 15 minut temu, mirela napisał: Ok, to proszę jeszcze o podpowiedź, gdzie w telefonie załączyć tryb recovery? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Vol+Power+(?) Nie pamiętam jak to w Redmi było... a może wszystkie 3...
primek Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 @Nezumi Jak dla mnie to na następnych screenach goldway podaje w ogóle linki do innego modelu telefonu. Ten soft (global 7.5.3.0) jest jak narazie dostępny tylko przez OTA więc chyba @mirela jest już po aktualizacji z wcześniejszej wersji. A tak poza tym, to czy przypadkiem MiPC Suite nie zainstaluje jej chińskiego softu, bez gappsów?
wtbn Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Żebyś nie musiała pytać o każdą czynność - tutaj poradnik: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ A jeśli to zbyt trudne, zawsze można wysłać np do micenter na instalacje. Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez wtbn
mirela Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Super!! Dziękuję za pomoc !!!! Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka @Nezumi Jak dla mnie to na następnych screenach goldway podaje w ogóle linki do innego modelu telefonu. Ten soft (global 7.5.3.0) jest jak narazie dostępny tylko przez OTA więc chyba @mirela jest już po aktualizacji z wcześniejszej wersji. A tak poza tym, to czy przypadkiem MiPC Suite nie zainstaluje jej chińskiego softu, bez gappsów? To co??? Lepiej nie instalować?? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
mirela Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Program już mam, ale nie potrafi się połączyć z telefonem....mieli, mieli i nic. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka W końcu się połączyły.... Ale backupu nie mogę zrobić. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
musek Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 2 godziny temu, mirela napisał: Witam Was!! Telefon dziś sprawdziłam. Krótkie przytrzymanie przycisku zasilania nic nie dało, natomiast dłuższe przytrzymanie przycisku zrestartowało telefon i DZIAŁA !!! Wszystko wróciło do normy i mam nadzieję, że tak już zostanie. Dziękuję wszystkim za rady i jestem szczęśliwa, że ta najprostsza z nich odniosła skutek.... Ufff. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Cieszę się. @Nezumi A co do flashowania, to czy przypadkiem nie powinien być to MiFlash, a nie MiPCSuite?
skay77 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 chyba mial na mysli ze jak bedzie sie chcialo flashowac to pojawi sie magiczny napis device its locked*
Nezumi Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 16 godzin temu, musek napisał: Cieszę się. @Nezumi A co do flashowania, to czy przypadkiem nie powinien być to MiFlash, a nie MiPCSuite? Jeżeli użyjesz MiFlash, na zablokowanym BL, to może wywalić magiczną informację "Device is locked" lub inne ciekawe komunikaty. MiPcSuite zazwyczaj działa lepiej na telefonach z blokadą BL. 17 godzin temu, primek napisał: @Nezumi Jak dla mnie to na następnych screenach goldway podaje w ogóle linki do innego modelu telefonu. Ten soft (global 7.5.3.0) jest jak narazie dostępny tylko przez OTA więc chyba @mirela jest już po aktualizacji z wcześniejszej wersji. A tak poza tym, to czy przypadkiem MiPC Suite nie zainstaluje jej chińskiego softu, bez gappsów? Jesteś pewny tego, że soft który dostałeś od sprzedawcy w Chinach, który w dodatku ma jedne z najtańszych aukcji, jest "czysty"? Że nie zostało tam nic doinstalowane, aby obniżyć jego cenę? Nie od dziś wiemy, że Chinczycy wgrywają na telefony różne rzeczy, aby obniżyć jego cenę. Jeżeli sklep zamiast dać link do strony mi.com, daje swoje softy, to już powinna Ci się zapalić taka fajna czerwona lampeczka nad głową . Po 2, czy to jest jakiś wielki problem? Zawsze człowiek jest potem spokojniejszy, a w dodatku, jeżeli coś walnie to wtedy wiemy gdzie szukać, a tak? Niby wygląda na hard, a tu się okazuje, że to soft... 1
musek Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 10 minut temu, Nezumi napisał: Jeżeli użyjesz MiFlash, na zablokowanym BL, to może wywalić magiczną informację "Device is locked" lub inne ciekawe komunikaty. MiPcSuite zazwyczaj działa lepiej na telefonach z blokadą BL. Ja, zgodnie zresztą z poradnikami, używałem właśnie MiFlash do wrzucenia Global Stable, zanim zacząłem w ogóle bawić się w odblokowywanie bootloadera i zmianę ROMów. Ale całe życie się człowiek uczy.
Nezumi Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 5 minut temu, musek napisał: Ja, zgodnie zresztą z poradnikami, używałem właśnie MiFlash do wrzucenia Global Stable, zanim zacząłem w ogóle bawić się w odblokowywanie bootloadera i zmianę ROMów. Ale całe życie się człowiek uczy. Bo można go użyć, ale po prostu MiPCSuite ma "większe szanse" na powodzenia przy zablokowanym BL, tak bym to raczej ujął . No i jest prostszy, wystarczy odpalić telefon w odpowiednim trybie i reszta dzieje się sama .
primek Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 @Nezumi A ostatecznie jeśli nie ma się zamiaru odblokowywać telefonu i tak trzeba użyć MiFlasha, bo z chińskiego softu inaczej na global nie da się przejść.
Rekomendowane odpowiedzi