Pepis Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam wszystkich, czy istnieje możliwość stworzenia takiego backupu na dysku twardym komputera, aby dane takie jak: kontakty, smsy, historia połączeń, zapisane nagrania rozmów były dostępne z poziomu Windowsa? Bez przywracania backupu na telefon. Telefon: Redmi Note 3, MIUI 6.1.21 Sprzedaje Xiaomi, a mogę mieć jeszcze potrzebę do zajrzenia do starych danych. Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez Pepis
0 ZduneX25 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
0 mrosi Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 3 godziny temu, Pepis napisał: Witam wszystkich, czy istnieje możliwość stworzenia takiego backupu na dysku twardym komputera, aby dane takie jak: kontakty, smsy, historia połączeń, zapisane nagrania rozmów były dostępne z poziomu Windowsa? Bez przywracania backupu na telefon. Telefon: Redmi Note 3, MIUI 6.1.21 Sprzedaje Xiaomi, a mogę mieć jeszcze potrzebę do zajrzenia do starych danych. Jeśli sprzedajesz, to pamiętaj, żeby usunąć urządzenie z Twojego kont Xiaomi. W przeciwnym razie nowy użytkownik nie będzie się mógł nacieszyć. Co do pytania, to nie ma potrzeby wykonywania dodatkowej kopii zapasowej. Wszystkie wymienione przez Ciebie dane są zapisywane w chmurze Xiaomi. Zostaną przywrócone na nowy telefon, jeśli zalogujesz się na nim do konta. Poza tym są dostępne (nie znikną po sprzedaży telefonu) z pozycji przeglądarki, o tutaj: https://i.mi.com/?_locale=en
0 Pepis Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Jesteś pewny że nic z chmury nie zniknie po przywróceniu telefonu do ustawień fabrycznych? Najchętniej zrobiłbym backup rozmów. Jest nawet taka opcja, żeby je wszystkie ściągnąć. Niestety wyskakuje komunikat: " Batch download is not supported at the moment. " Też tak macie? Jak usunąć urządzenie z konta? W którym miejscu? W żadnej zakładce nie widzę takiej możliwości.
0 mrosi Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 1 godzinę temu, Pepis napisał: Jesteś pewny że nic z chmury nie zniknie po przywróceniu telefonu do ustawień fabrycznych? Jak usunąć urządzenie z konta? W którym miejscu? W żadnej zakładce nie widzę takiej możliwości. Nie, nic nie zniknie z konta. Miałem kilka miesięcy przerwy od telefonów Xiaomi i po powrocie wszystko było jak przedtem. Co do usuwania - w telefonie, wybierz Konto Xiaomi a potem urządzenia i usuń urządzenie, które jest tam wyszczególnione, jako aktywowane. To spowoduje wylogowanie z konta Xiaomi, a Ty będziesz mógł zresetować telefon. Możesz również sprawdzić w przeglądarce, w zakładce lokalizacja. Najlepiej po operacji na telefonie, wejdź tam i usuń urządzenie, jeśli jeszcze tam będzie. I tyle.
Pytanie
Pepis
Witam wszystkich,
czy istnieje możliwość stworzenia takiego backupu na dysku twardym komputera, aby dane takie jak:
kontakty, smsy, historia połączeń, zapisane nagrania rozmów
były dostępne z poziomu Windowsa? Bez przywracania backupu na telefon.
Telefon: Redmi Note 3, MIUI 6.1.21
Sprzedaje Xiaomi, a mogę mieć jeszcze potrzebę do zajrzenia do starych danych.
Edytowane przez Pepis4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi