Skocz do zawartości
  • 0

Kopia zapasowa z możliwością przeglądania danych na PC

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich,

czy istnieje możliwość stworzenia takiego backupu na dysku twardym komputera, aby dane takie jak:

kontakty, smsy, historia połączeń, zapisane nagrania rozmów

były dostępne z poziomu Windowsa? Bez przywracania backupu na telefon.

Telefon: Redmi Note 3, MIUI 6.1.21

Sprzedaje Xiaomi, a mogę mieć jeszcze potrzebę do zajrzenia do starych danych.

Edytowane przez Pepis

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
3 godziny temu, Pepis napisał:

Witam wszystkich,

czy istnieje możliwość stworzenia takiego backupu na dysku twardym komputera, aby dane takie jak:

kontakty, smsy, historia połączeń, zapisane nagrania rozmów

były dostępne z poziomu Windowsa? Bez przywracania backupu na telefon.

Telefon: Redmi Note 3, MIUI 6.1.21

Sprzedaje Xiaomi, a mogę mieć jeszcze potrzebę do zajrzenia do starych danych.

Jeśli sprzedajesz, to pamiętaj, żeby usunąć urządzenie z Twojego kont Xiaomi. W przeciwnym razie nowy użytkownik nie będzie się mógł nacieszyć.

Co do pytania, to nie ma potrzeby wykonywania dodatkowej kopii zapasowej. Wszystkie wymienione przez Ciebie dane są zapisywane w chmurze Xiaomi. Zostaną przywrócone na nowy telefon, jeśli zalogujesz się na nim do konta.

Poza tym są dostępne (nie znikną po sprzedaży telefonu) z pozycji przeglądarki, o tutaj: https://i.mi.com/?_locale=en

• 0
Opublikowano

Jesteś pewny że nic z chmury nie zniknie po przywróceniu telefonu do ustawień fabrycznych?

Najchętniej zrobiłbym backup rozmów. Jest nawet taka opcja, żeby je wszystkie ściągnąć. Niestety wyskakuje komunikat: " Batch download is not supported at the moment. "

Też tak macie?

Jak usunąć urządzenie z konta? W którym miejscu? W żadnej zakładce nie widzę takiej możliwości.

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, Pepis napisał:

Jesteś pewny że nic z chmury nie zniknie po przywróceniu telefonu do ustawień fabrycznych?

Jak usunąć urządzenie z konta? W którym miejscu? W żadnej zakładce nie widzę takiej możliwości.

Nie, nic nie zniknie z konta. Miałem kilka miesięcy przerwy od telefonów Xiaomi i po powrocie wszystko było jak przedtem. :)

Co do usuwania - w telefonie, wybierz Konto Xiaomi a potem urządzenia i usuń urządzenie, które jest tam wyszczególnione, jako aktywowane. To spowoduje wylogowanie z konta Xiaomi, a Ty będziesz mógł zresetować telefon. Możesz również sprawdzić w przeglądarce, w zakładce lokalizacja. Najlepiej po operacji na telefonie, wejdź tam i usuń urządzenie, jeśli jeszcze tam będzie. I tyle.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...