Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak to jest z tą pojemnością, mam wersje 16GB, z czego zostaje mi jedynie 12gb na moje bajery. Czytałem już o tym, że system zabiera sobie te 4GB? Trochę sporo no ale ok...

Tylko, że teraz patrzę sobie w statystyki pamięci, moje appki i multimedia(czyli nie filmy i mp3?) zajmują 3gb... wchodzę potem w listę zainstalowanych appek i tam mam może 3 gierki po 300mb i jakies 10 innych aplikacji po 50-100mb... to gdzie te 3gb?

Czarna magia z tą pojemnością, jakbym wiedział, że to będzie tak wyglądać to bym faktycznie wziął wersje 32gb, ale się nie doinformowałem i taki klops.

ps. a karty pamięci nie dołożę bo jak się okazało slot drugiej karty sim to slot na kartę pamięci, też się nie doinformowałem a potrzebuję mieć dwie karty sim, klops za klopsem.

Jakiekolwiek porady?

Opublikowano (edytowane)

Na redmi 3 przypadkiem nie da się zrobić tego tricku że masz i karte pamięci i drugą simke? Przez rozmontowanie karty sim i zostawienie samego chipu, da się tak upchać żeby się mieściło. Tylko nie jestem pewny czy to na redmi 3

Edytowane przez wtbn
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, bergmen napisał:

da się. ja wsadziłem 2x sim i sd. tylko przeszlifowałem sim. i wchodzi ładnie bez żadnego klejenia. Tylko gorzej będzie z wyciągnięciem :D

Wow, Petarda! :P Znajdziesz mi jakąś minifotkę albo miniporadnik jak to zrobić? :D

25 minut temu, cincin27 napisał:

Przecież tak jest z każdym telefonem, nie tylko Xiaomi. Jak masz telefon z 8GB pamięci wewnętrznej to zazwyczaj masz dostępne około 4GB, z czego zainstalujesz maksymalnie 1 większą aplikację (tak miałem na LG).

Ostatni mój tel to był Nokia N9 64GB to nie zwracałem na to specjalnie uwagi jeśli tak faktycznie było :)

Edytowane przez Foxs
Opublikowano

81f42bcfba906b72d9e903dc39e8fd19.jpgtu jest zrzut ekranu gdzie widać dwie sieci i kartę SD.

Nie wiem jaką fotką miałbym Ciebie uraczyć. Zeszlifowalem kartę sim papierem wodnym (oczywiście bez używania wody :) ). Najpierw 240 na koniec 1500 chyba bo nie miałem nic pośredniego. Dzięki temu karta stała się cieniutka. Trochę też SD przetarlem ale szybko wyszły metalowe elementy :)

Tak "odchudzoną" kartę SIM położyłem na glasnietej papierem karcie SD która już leżała na szufladce i taki zestaw wepchnalem w telefon :) SIM się ładnie blokuje, nie przesuwa się.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Podobno przy lekkim podgrzaniu karty sim, chip i metalowe styki odchodzą ładnie od plastiku, trzeba wtedy przyciąć styki i jakos to poskładać...

Opublikowano

O dzięki @cincin27

1588125400_1452640917.jpg

O coś takiego mi chodziło właśnie

4 godziny temu, wtbn napisał:

Podobno przy lekkim podgrzaniu karty sim, chip i metalowe styki odchodzą ładnie od plastiku, trzeba wtedy przyciąć styki i jakos to poskładać...

Tam też acetonem polecali ale nie wiadomo czy klej też wypali

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...