Foxs Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Jak to jest z tą pojemnością, mam wersje 16GB, z czego zostaje mi jedynie 12gb na moje bajery. Czytałem już o tym, że system zabiera sobie te 4GB? Trochę sporo no ale ok... Tylko, że teraz patrzę sobie w statystyki pamięci, moje appki i multimedia(czyli nie filmy i mp3?) zajmują 3gb... wchodzę potem w listę zainstalowanych appek i tam mam może 3 gierki po 300mb i jakies 10 innych aplikacji po 50-100mb... to gdzie te 3gb? Czarna magia z tą pojemnością, jakbym wiedział, że to będzie tak wyglądać to bym faktycznie wziął wersje 32gb, ale się nie doinformowałem i taki klops. ps. a karty pamięci nie dołożę bo jak się okazało slot drugiej karty sim to slot na kartę pamięci, też się nie doinformowałem a potrzebuję mieć dwie karty sim, klops za klopsem. Jakiekolwiek porady?
wtbn Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) Na redmi 3 przypadkiem nie da się zrobić tego tricku że masz i karte pamięci i drugą simke? Przez rozmontowanie karty sim i zostawienie samego chipu, da się tak upchać żeby się mieściło. Tylko nie jestem pewny czy to na redmi 3 Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez wtbn
bergmen Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 da się. ja wsadziłem 2x sim i sd. tylko przeszlifowałem sim. i wchodzi ładnie bez żadnego klejenia. Tylko gorzej będzie z wyciągnięciem
Foxs Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) 29 minut temu, bergmen napisał: da się. ja wsadziłem 2x sim i sd. tylko przeszlifowałem sim. i wchodzi ładnie bez żadnego klejenia. Tylko gorzej będzie z wyciągnięciem Wow, Petarda! Znajdziesz mi jakąś minifotkę albo miniporadnik jak to zrobić? 25 minut temu, cincin27 napisał: Przecież tak jest z każdym telefonem, nie tylko Xiaomi. Jak masz telefon z 8GB pamięci wewnętrznej to zazwyczaj masz dostępne około 4GB, z czego zainstalujesz maksymalnie 1 większą aplikację (tak miałem na LG). Ostatni mój tel to był Nokia N9 64GB to nie zwracałem na to specjalnie uwagi jeśli tak faktycznie było Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez Foxs
bergmen Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 tu jest zrzut ekranu gdzie widać dwie sieci i kartę SD. Nie wiem jaką fotką miałbym Ciebie uraczyć. Zeszlifowalem kartę sim papierem wodnym (oczywiście bez używania wody ). Najpierw 240 na koniec 1500 chyba bo nie miałem nic pośredniego. Dzięki temu karta stała się cieniutka. Trochę też SD przetarlem ale szybko wyszły metalowe elementy Tak "odchudzoną" kartę SIM położyłem na glasnietej papierem karcie SD która już leżała na szufladce i taki zestaw wepchnalem w telefon SIM się ładnie blokuje, nie przesuwa się. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
wtbn Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Podobno przy lekkim podgrzaniu karty sim, chip i metalowe styki odchodzą ładnie od plastiku, trzeba wtedy przyciąć styki i jakos to poskładać...
Foxs Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2016 O dzięki @cincin27 O coś takiego mi chodziło właśnie 4 godziny temu, wtbn napisał: Podobno przy lekkim podgrzaniu karty sim, chip i metalowe styki odchodzą ładnie od plastiku, trzeba wtedy przyciąć styki i jakos to poskładać... Tam też acetonem polecali ale nie wiadomo czy klej też wypali
softlight1 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Na youtube znajdziesz filmiki jak to zrobić. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi