Jump to content

Problem z ładowaniem

morr29

Recommended Posts

Cześć. Wczoraj podlaczylem tel w samochodzie do ladowania. Ładowarki uzywalem od 2 lat (2,1) i zawsze było OK. W momencie podłączenia ładowarka jakby wyłączyła się. W domu podłączyłem tel do oryginalnej ładowarki xiaomi na oryginalnym kablu. Bez efektu. Po podłączeniu do komputera dostałem komunikat o skoku napięcia na porcie USB. Sprawdzałem inne ładowarki i kable i też brak ładowania. Macie jakiś pomysł?

Wysłane z mojego Lenovo X2-CU przy użyciu Tapatalka

Zapytam ponownie. Czy komuś w RN3Pro pojawił się problem z ładowaniem. Dokładnie mowiac brak możliwości lądowania pod ładowarka i komunikat o skoku napięcia na USB po podłączeniu do komputera.

Ładowałem na ładowarce dołączonej do telefonu, Nokii, Sony i Samsunga oraz przez USB z PC ,raz ładowałem z ładowarki z samochodu i nie było żadnego problemu.

Edited by Gazda

• 10 months later...

Witam,

Od dwóch dni borykam się z problemem ładowania telefonu. W ogóle nie reaguje na podłączenie ładowarki czy to z kontaktu czy po samym kabelku połączonym z komputerem. Dopiero jak podłącze ładowarkę i z podłączonym kabelkiem do telefonu uruchamiam go ponownie, wtedy po włączeniu widzi i działa poprawnie, moge śmiało naładować telefon do pelna. Jeżeli odepne kabel, muszę znowu uruchomić ponownie z podłączonym kabelkiem zeby go zobaczył. Czy ktoś mial juz taki problem i zna rozwiazanie? Nie grzebałem nigdy w telefonie i nie instalowałem ostatnio nic nowego.

Dnia Mon Aug 08 2016 o 13:30, morr29 napisał:

Cześć. Wczoraj podlaczylem tel w samochodzie do ladowania. Ładowarki uzywalem od 2 lat (2,1) i zawsze było OK. W momencie podłączenia ładowarka jakby wyłączyła się. W domu podłączyłem tel do oryginalnej ładowarki xiaomi na oryginalnym kablu. Bez efektu. Po podłączeniu do komputera dostałem komunikat o skoku napięcia na porcie USB. Sprawdzałem inne ładowarki i kable i też brak ładowania. Macie jakiś pomysł?

Miałem mniej więcej taki sam problem. Po włączeniu trybu testowego i sprawdzeniu ładowania wszystko wróciło do normy. Nie mam pojęcia dlaczego to wystarczyło. Ale pomogło.

Dzięki. Już dawno wymieniłem płytkę z portem USB w telefonie i gniazdo zapalniczki w samochodzie (która zjarała też płytkę w RN3 żony)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• 2 weeks later...
Dnia 23.06.2017 o 12:16, morr29 napisał:

Dzięki. Już dawno wymieniłem płytkę z portem USB w telefonie i gniazdo zapalniczki w samochodzie (która zjarała też płytkę w RN3 żony)

czesc, wymiana gniazda USB pomogla? moj ojciec ma taki problem, ze jak podlaczy tel do ladowania to mu sie bez przerwy podlacza do ladowania i zrywa ladowanie, sekunde laduje, sekunde nie i tak w kolko

czy port USB sam wymieniles? jak sie to robi?

Duzo roboty nie było. Zdejmujesz tylną obudowę, parę śrubek i po sprawie. Na YT jest parę filmów instruktażowych.
Czy na każdym kablu zrywa połączenie? Możliwe że kabel słaby i nie łączy jeśli nie jest odpowiednio "ułożony".

• 3 weeks later...

Czy wymiana portu USB wiąże się z utratą pamięci na telefonie? Czy jest to na tyle mały zabieg że nie

Edit. Sry za głupie pytanie

Edited by Gazda

• 4 weeks later...

Cześć, mam problem z moim Note 3 Pro na snapdragonie. Dwa tygodnie temu, w pracy ładowałem telefon powerbankiem (równiez xiaomi), ale po pewnym czasie telefon stanął na 40% i dalej nie chciał się ładować, po powrocie do domu padł. Pierwsza myśl- pewnie siadło gniazdo usb (juz wcześniej trochę nie stykało). Część  zamówiłem, wczoraj przyszła, wymieniłem, lecz dalej telefon nie reaguje. Jak podłącze urzadzenie do sieci to ładowarki dziwnie piszczą, a po podłaczeniu do PC wyskakuje komunikat ,, Skok napięcia na koncentratorze"! Co mam robić? macie jakieś pomysły?

Edited by piozar

Dnia 17.08.2017 o 13:56, piozar napisał:

Cześć, mam problem z moim Note 3 Pro na snapdragonie. Dwa tygodnie temu, w pracy ładowałem telefon powerbankiem (równiez xiaomi), ale po pewnym czasie telefon stanął na 40% i dalej nie chciał się ładować, po powrocie do domu padł. Pierwsza myśl- pewnie siadło gniazdo usb (juz wcześniej trochę nie stykało). Część  zamówiłem, wczoraj przyszła, wymieniłem, lecz dalej telefon nie reaguje. Jak podłącze urzadzenie do sieci to ładowarki dziwnie piszczą, a po podłaczeniu do PC wyskakuje komunikat ,, Skok napięcia na koncentratorze"! Co mam robić? macie jakieś pomysły?

Miałem dokładnie to samo, zmieniłem płytkę USB i dalej nic. Zmieniłem płytkę z powrotem na starą i przywróciłem ustawienia fabryczne telefonu i wszystko zaczęło działać jak trzeba.

• 1 month later...

Hej :)

Moje redmi note 3 pro podczas podłączenia do kabla co chwile przestaje sie ladowac - poładuje sie pare sekund, odłącza sie, potem znowu i tak w kolko. Efekt jest taki ze ekran co chwile miga i na podłączonym do ladowarki telefonie nie da sie siedziec. 

Czy ktos sie spotkał? Jaki czas temu zmieniałem port USB, bo poprzedni przestal dzialac. 

Probowalem rozne  kable i adaptery - brak efektu.

Pozdrawiam 

Witam, potrzebuje fachowej opinii

Po podłączeniu ładowarki samochodowej do mojego xiaomi prawdopodobnie nastapilo jakieś zwarcie. Obiawy są takie, że teraz mogę ładować telefon tylko kiedy jest wyłączony lub kiedy zrestartuje go. Każde poruszenia kabla podczas ładowania skutkuje przerwaniem ładowania; zmiana ladowarek i kabla nic nie zmienia. Telefon wlaczony nie łączy się z pc podczas np przesyłania zdjec, ale jest w trybie fastboot kiedy chce mu wgrac nowego softa dziala. Telefon byl przywrocany do ustawien fabrycznych - nic.

Wczoraj rozebrałem telefon mój i mojej dziewczyny (są takie same, a telefon mojej dziewczyny jest calkowicie sprawny). Po zamianie czesci, okazalo sie ze jest u mnie prawdopodobnie winna plyta glowna, tzn:
* port ladowania po wlozeniu plyty glownej z telefonu mojej dziewczyny do mojego dziala poprawnie.
* po wlozeniu plyty glownej z mojego telefonu do telefony mojej dziewczyny wystepuja u niej wszystkie obiawy co w moim.

Koledzy i kolezanki ;)
Moje pytanie jest nastepujace: czy to mozliwe, ze to plyta glowna jest odpowiedzialna za problem, czy przyczyna jest gdzies w oprogramowaniu?

ps - z gory sorry za moja polszczyzne. 

• 3 weeks later...

Witam.
Mój Xioami się zepsuł. Ostatnio ładowałem go za pomocą mojego powerbank'a z xiaomi. Nagle przy 30% przestał się ładować. Pomyślałem,że powerbank się rozładował. Następnie podłączając go do ładowarki,telefon nie reagował,bateria się nie ładowała. Przetestowałem go na kilku kablach,żaden nie zadziałał. Sprawdziłem,na pewno nie jest to wina gniazda w telefonie,nie wiem co mogło się stać. Czy jest tu jakaś osoba,która mogłaby mi pomóc?

• 3 weeks later...
Hej
Moje redmi note 3 pro podczas podłączenia do kabla co chwile przestaje sie ladowac - poładuje sie pare sekund, odłącza sie, potem znowu i tak w kolko. Efekt jest taki ze ekran co chwile miga i na podłączonym do ladowarki telefonie nie da sie siedziec. 
Czy ktos sie spotkał? Jaki czas temu zmieniałem port USB, bo poprzedni przestal dzialac. 
Probowalem rozne  kable i adaptery - brak efektu.

Pozdrawiam 

Ja miałem to samo i już nawet pisałem do Acid w sprawie wymiany tej płytki z złączem usb ale nie miał w danej chwili.
Zmieniłem ładowarkę na 1A od Huawei i problem zniknął. Od miesiąca telefon ładuje się normalnie bez wybudzeń.
Orginalna ładowarka jaką miałem była z przejściówka i czasami iskrzyła przy wkladaniu do gniazdka.

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...