pu5z3k Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Witam, od jakiegoś czasu posiadam Xiaomi Mi5, otrzymałem zgodę na odblokowanie bootloadera, ale posiadam wersje 7.5 Stable - jakaś Chińszczyzna. Wertuje mocno google, żeby wgrać jakiś rom typu Dev/Beta, żeby powiodło się odblokowanie bootloader'a. Ściągnąłem jakąś wersje 6.5 developer, ale updater krzyczy mi, że nie może zweryfikować plików... czy możecie proszę pomoc mi rozwiązać ten problem ?
ahr Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 A użycie poradnika instalacji na mi5 nie wchodzi w grę?
pu5z3k Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2016 nie no w porządku tylko jak ja daje pwr + vlm up mam tylko logo telefonu z kablem - bez opcji download. Mogę tylko odpalić fastboot'a
Bohyn Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 (edytowane) Rozumiem, że nawet nie probowałęś odblokowac mi5 na china stable? tylko na sile musisz wgrac dev, tak? Ja np odblokowalem bootloader na china stable. Już nam wszystkim nie chce się po tysiąc razy tego samego napisac. Wejdz w problemy techniczne a tam co drugi temat o odblokowaniu bootloadera. 1/10 pytań ogólnych w dziale mi5 jest o bootloader, wiec troche checi i czytac. Edytowane 7 Sierpnia 2016 przez Bohyn
pu5z3k Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2016 probuje od 5 dni...mam global rom stable i odrzuca mi na 50% to szukam innej ścieżki
Grzesiuso Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 2 godziny temu, pu5z3k napisał: Witam, od jakiegoś czasu posiadam Xiaomi Mi5, otrzymałem zgodę na odblokowanie bootloadera, ale posiadam wersje 7.5 Stable - jakaś Chińszczyzna. Wertuje mocno google, żeby wgrać jakiś rom typu Dev/Beta, żeby powiodło się odblokowanie bootloader'a. Ściągnąłem jakąś wersje 6.5 developer, ale updater krzyczy mi, że nie może zweryfikować plików... czy możecie proszę pomoc mi rozwiązać ten problem ? Spróbuj wgrać eom 6.5.30 z en.miui.com jako zip w Updater. ( miałem zaintalowany po zakupie rom: MIUI Global 7,5 7.5.7.2.0.(MAAMIDE) wszystko poszło bez problemu.
pu5z3k Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2016 udało mi się zrobić downgrade za pomoca misuite, wersja angielska programu nie pracowala poprawnie, ale w chinskiej wersji poszedl downgrade. Zaraz dam info
hultaj87 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Ja, miałem rom Global Stable i nie dało się odblokować booloader, tylko musiałem zmienić na rom Global Dev. Nie próbowałem co prawda wgrać romu China Dev, ale ktoś już w jakimś temacie o tym wspominał. Są czasem problemy ze zmianą romu z wersji Global na China przez aplikację aktualizację (problem z weryfikacją pliku). Z kolejni przy próbie zmiany romu Global Stable na Global Dev aplikacja aktualizację weryfikuje plik i zmiana romu kończy się powodzeniem.
pu5z3k Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2016 (edytowane) 14 minut temu, Bohyn napisał: Rozumiem, że nawet nie probowałęś odblokowac mi5 na china stable? tylko na sile musisz wgrac dev, tak? Ja np odblokowalem bootloader na china stable. Już nam wszystkim nie chce się po tysiąc razy tego samego napisac. Wejdz w problemy techniczne a tam co drugi temat o odblokowaniu bootloadera. 1/10 pytań ogólnych w dziale mi5 jest o bootloader, wiec troche checi i czytac. Widzisz kolego jednak cholernie się mylisz bo szukałem od groma i na global stable ni chu chu nie poszło. Właśnie udało mi się zrobić downgrade i za pierwszym razem poszło Misuite (wersja chinska) pomogła z downgrade'm Edytowane 7 Sierpnia 2016 przez pu5z3k
hultaj87 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Wystarczyło tylko zmienić Global z wersji Stable na wersję Dev przez aplikacjie Aktualizację i od razu by poszło. Przynajmniej u mnie zadziałało
pu5z3k Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2016 własnie u mnie nie działało bo wyskakiwał błąd weryfikacji plików
hultaj87 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 No cóż może nie zawsze u każdego to działa. U mnie zadziałało.
Bohyn Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 @pu5z3k widzisz Kolego, ale czytanie ze zrozumieniem kuleje u Ciebie. 1) napisałeś " posiadam wersje 7.5 Stable - jakaś Chińszczyzna", ale ja nie jestem wróżką Krystyną i nie wiem czy masz china stable czy global stable, dopiero po moim poście napisałeś 2) Napisałem, że mi na china stable poszło. Od groma to jest informacji jak ludzie zmienili global na china i im poszlo. PS. Nie działa zmiana global na china i china na global przez apke aktualizacji, bo tak sobie Xiaomi wymyśliło.
Rekomendowane odpowiedzi