Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad zakupem tego modelu , proszę o więcej informacji na jego temat ;p

1.Jak z zasięgiem w sieci Play - słyszałem , że telefon nie obsługuje pasma 900 obsługiwanego przez play - czy w zw. z tym są problemy w tej sieci ?

2. Jak spisuje się aparat - ma ktoś jakieś zdjęcia wykonane tym modelem , lub wie , gdzie mogę znaleźć?

Czy taki galaxy s3 z 8Mpix robi lepsze fotki ?

3.Jakość dźwięku i jego głośność jest dobra?

4.Jak wygląda jakość nagrywania filmów - najlepiej w porównaniu do jakiegoś modelu ;p

5.Nie za bardzo się znam ale co mi daje nakładka MIOI i cotygodniowe aktualizacje

6.Jak długo są wspierane modele Xiaomi ?

7.Aktualizacje są osobno z MIOI i nowy andriod czy na czym to polega dokładnie ?;p

8.Jak wygląda jakość wykonania - sam plastik , coś trzeszczy ?

9.Jak spisuje się bateria , wystarczy na cały dzień w tym 3h oglądania filmów , powiedzmy 100 smsów, kilka minut rozmowy i 2h przeglądania internetu ?

10. Czy 32 GB wbudowane bez możliwości rozszerzenia wam wystarczają ?

11..Jak ten telefon wypada waszym zdaniem na tle samsunga galaxy s3 - tu prosiłbym troszkę się rozpisać bo odpowiedź "jest ok" jest dla mnie niewystarczająca;p

Poważnie się zastanawiam nad tym modelem , parametry wyglądają ok jednak jak ktoś ma jakąś alternatywę w bardzo podobnej cenie to chętnie zobaczę :)

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, mam nadzieję, że przydadzą się i innym niezdecydowanym.

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

NEXUS 4.

Z dobrym aparatem 32gb wersja xiaomi m2s.

Powyższe telefony mają wszystko lepsze od i9300 i są dużo dużo szybsze.

Wysłane z mojego MI 2A przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

To trzeba sobie kupić kamerę cyfrową :P

Z wersji 32gb dużo lepsza. Ale ta z 16gb ....myślę, że nie ma różnicy.

Opublikowano

@marcoo

Wiesz... niezbyt ładnie jest napisać sobie 11 punktów i po prostu czekać na odpowiedź. Odpowiedzi na te pytania pojawiły się dawno.

Znam taką stronę od której można zacząć:

http://miuipolska.pl

I recenzja MI-2 dużo wyjaśni (aczkolwiek jeśli chodzi o wydajność to trzeba wziąć poprawkę na MI-2S bo w recenzji był starszy MI-2).

A tak to zacznij czytać a dopiero potem jak czegoś brakuje to pytaj na forum. Wyobraź sobie, że za tydzień pojawi się nowa osoba i zada te same pytania bo np. ma HTC i chce MI-2.

Mi by się nie chciało ponownie odpowiadać na 11 punktów.

Opublikowano

dokładnie wszystko jest opisane na stronie miuipolska czy na forum tym lub miui, oprócz jednego jakości dźwięku, kiedyś zadałem to pytanie i do dzisiaj nie wiem, fakt że dźwiękowo zwłaszcza na słuchawkach SGS3 jest dobry, są lepsze modele dźwiękowo, ale jak się ma Mi2s, wiem że ciężko jest osobą nieobytym że sprzętem audio i telefonami jak on może grać, jakie ma tzw SQ (Sound Quality).

Opublikowano

2a ma się tak że wg mnie głośniej i lepiej gra na słuchawkach niż mój poprzedni i9300

Opublikowano

Gra głośniej to może wynikać z tego że nie ma blokady głośności nałożonej przez EU, czyli do 5mW jak mają telefony i dapy sprzedawane oficjalnie w Europie, blokada jest tutaj softowa. No właśnie co znaczy te "lepiej", gdyż dla każdego będzie to co innego mówiło, szkoda że nie ma ich zrecenzowanych w gsmarena, to by było mniej więcej wiadomo, jak dynamika, jak szum i jak stereo crosstalk, ale to też nie da odpowiedzi na pytanie ile ma ohm na wyjściu i jak gra, jasno, neutralnie, czy ciemno, jakie pasma są podbite i jak jest że szczegółowością.

Opublikowano
Mam takiego Mi2S z 32GB wersją (aparat 13Mpx), może jutro przejdę sie na spacer i porobię jakieś fotki i filmiki, to wrzucę :)

Nie mogę się doczekać :)

Opublikowano

Cześć zdjęć (tam gdzie przewaliło drzewo 10Mpx, nie wiedziałem, że nie jest ustawiony max - 13Mpx).

Za kilka dni wstawię więcej, może przy jakimś słońcu, bo strasznie pochmurnie było, póki co :

2013_12_07_13_09_11.jpg

2013_12_07_13_09_14.jpg

2013_12_07_13_09_22.jpg

2013_12_07_13_59_48.jpg

2013_12_07_13_59_51.jpg

2013_12_07_13_59_53.jpg

2013_12_07_14_00_26.jpg

2013_12_08_10_42_18.jpg

2013_12_08_10_42_26.jpg

2013_12_08_10_42_48.jpg

2013_12_08_10_43_54.jpg

2013_12_08_11_15_37.jpg

2013_12_08_11_15_51.jpg

2013_12_08_11_16_01.jpg

2013_12_08_11_16_07.jpg

Opublikowano

szczerze nie ma rewelacji jak w kazdym telefonie, a zeby porownac aparaty w 2 telefonach trzeba miec je w rekach i robic takie same na takich samych ustawieniach zdjecia

Opublikowano
Cześć zdjęć (tam gdzie przewaliło drzewo 10Mpx, nie wiedziałem, że nie jest ustawiony max - 13Mpx).

Za kilka dni wstawię więcej, może przy jakimś słońcu, bo strasznie pochmurnie było, póki co :

Dzięki wielkie za zdjęcia , jak dla mnie jakość jest bardzo dobra jak na telefon :)

Kurcze gdyby nie to, że trzeba sprowadzać ten tel z Chin już bym go miał tak to ciągle się wacham nad nim i S3 ;p

Opublikowano

Dzięki wielkie za zdjęcia , jak dla mnie jakość jest bardzo dobra jak na telefon :)

Kurcze gdyby nie to, że trzeba sprowadzać ten tel z Chin już bym go miał tak to ciągle się wacham nad nim i S3 ;p

Kolego jak Ci pisalem mam w domu i9300 i nizszy model xiaomi m2a. i9300 bardzo odbiega pod kazdym wzgledem od xiaomi.

Opublikowano
Gra głośniej to może wynikać z tego że nie ma blokady głośności nałożonej przez EU, czyli do 5mW jak mają telefony i dapy sprzedawane oficjalnie w Europie, blokada jest tutaj softowa. No właśnie co znaczy te "lepiej", gdyż dla każdego będzie to co innego mówiło, szkoda że nie ma ich zrecenzowanych w gsmarena, to by było mniej więcej wiadomo, jak dynamika, jak szum i jak stereo crosstalk, ale to też nie da odpowiedzi na pytanie ile ma ohm na wyjściu i jak gra, jasno, neutralnie, czy ciemno, jakie pasma są podbite i jak jest że szczegółowością.

da sie jakos zdjac ta blokade na MI-2? bo telefon jest strasznie cichy... takiemu SGSowi (i9000) z voodoo do piet nie dorasta a skoro ponoc nie ma blokady to by wypadalo zeby gral glosniej od reszty urzadzen...

Opublikowano

da sie jakos zdjac ta blokade na MI-2? bo telefon jest strasznie cichy... takiemu SGSowi (i9000) z voodoo do piet nie dorasta a skoro ponoc nie ma blokady to by wypadalo zeby gral glosniej od reszty urzadzen...

ciężko mi powiedzieć wogóle nie znam androida i miui, od początku mam pierwszego iphona, od kiedy wyszedł i iOS znam dokładnie, ale androida i miui nie znam jego plików, tylko wiem że jest taki sam trick właśnie na blokadę regionalna, że się zmienia wartości w jakimś pliku konfiguracyjnym. Poszukam jak to się robi na andku i może ktoś kto zna dokładnie miui system będzie wiedział gdzie tego szukać.

No już ciekawe spostrzeżenia SGS1 z voodoo, a jak jest z jakością dźwięku porównująć SGS i Mi2?

Edit w Samsungu Note II odpowiedzialny jest za to plik default_gain.conf i tam są wartości np Headphone Volumne i trzeba zmienić np 52 na 57. Może to Wam się przyda http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1722136

Opublikowano

Przecież w Mi2 jest ViperFX. Jak ustawisz wzmocnienie na ok 8 to masz bardzo głośno i dopiero połowa zakresu głośności.

Wysłane z Xiaomi MI 2

Opublikowano

tak, ale od mniejwiecej 2/3 zakresu glosnosci i wzwyz nie slychac roznicy... a blokuje to opcja o 2 kroki nizej, "Prog limitu" moge zmniejszyc ale zwiekszyc sie nie da... chyba ze to u mnie cos nie tak ale nie sadze

poza tym nie ma tam 8, jest max +6dB ;p

Opublikowano
Przecież w Mi2 jest ViperFX. Jak ustawisz wzmocnienie na ok 8 to masz bardzo głośno i dopiero połowa zakresu głośności.

Wysłane z Xiaomi MI 2

Nie obrażająć nikogo, ale ten program ustawia wzmocnienie, a nie ogólny poziom głośności telefonu. Jak dla mnie takie programy nie mają prawa istnieć, i najlepiej je powyłączać, jedynie co tylko właśnie systemowa głośność czy NeakKernel dla Wolfsona.

Opublikowano

tzn w sumie nie sprawdzalem tego ale moze byc jeden plus, podglasnianie cicho nagranych piosenek ;P ale ustawilem sobie wysokie i nieskie na +3,5dB, wzmocnienie na -1,9dB bodajze no i gra ale jednak zeby to gdzies poza sluchawki wyslac np do radia samochodowego to juz slabo...

Opublikowano

Nie obrażająć nikogo, ale ten program ustawia wzmocnienie, a nie ogólny poziom głośności telefonu. Jak dla mnie takie programy nie mają prawa istnieć, i najlepiej je powyłączać, jedynie co tylko właśnie systemowa głośność czy NeakKernel dla Wolfsona.

To jest tak jak ze zdjęciami czym mocniejsza obróbka Tym gorsza jakość

Opublikowano

Zapomniałem, że na forum sami audiofile. Gdybym wylaczyl efekty to bym dostał płaski dźwięk w Mi2. A tak z ViperFX mam głośno i z basami. No i moge sobie indywidualnie dostosować parametry dźwięku pod moje słuchawki.

Wysłane z Xiaomi MI 2

Opublikowano
Zapomniałem, że na forum sami audiofile. Gdybym wylaczyl efekty to bym dostał płaski dźwięk w Mi2. A tak z ViperFX mam głośno i z basami. No i moge sobie indywidualnie dostosować parametry dźwięku pod moje słuchawki.

Wysłane z Xiaomi MI 2

Ja mam dirac xD

Opublikowano

Wysłane z Xiaomi MI 2

Acid napisałem bez urazy jeśli chodzi o ten program, to że ja takimi programami "łubudubu" gardzę to wcale nie znaczy że inny mają nie korzystać, tak samo jak korzystają w HTC z Beats Audio, jak kupują słuchawki Monster Beats By Dre, każdy lubi to co lubi.

Ja lubię niczym nie podkolorowany dźwięk, taki jaki został nagrany. I pierwsze nie mylić audiofilizmu z melomanem, chociaż każdy ma jakieś odznaki audiofilizmu, np ty bo ruszasz w EQ.

Dwa że dla mnie liczy się przedewszystkim moc wyjścia, a nie głośność, wiadomo że głośność zależy w dużej mierze od ilości mW ale także od skuteczności słuchawek, ilości ohmów.

Opublikowano

No w sumie racja co piszesz. Aczkolwiek takie programy jak viper też są dobre i potrzebne. Np. załóżmy że mam już kupione MI-2 i podpinam słuchawki (całkiem dobre Creative). Dźwięk z MI-2 jest dobry ale na tych słuchawkach jest płaski (choc i tak lepszy od innych słuchawek). I co mam zrobić jak chcę więcej basów bo tych po prostu w MI-2 nie ma? Przecież nie zmienię telefonu (bo MI-2 mam nie tylko dla muzyki), nie zmienię też słuchawek (bo bez przesady, słuchawki za 300zł mi wystarczą). Więc co robię? Podkręcam Vipera. Owszem moc na wyjściu jest słaba więc w samochodzie nie pójdzie dobra muzyka ale na to co używam sprawuje się idealnie. Stwierdzenie, że takie programy nie powinny istnieć to jednak przesada. Wystarczy poczytać forum android.com.pl. Dużo osób używa Vipera na słabych telefonach i dopiero z tym programem dźwięk staje się lepszy, albo inaczej: można więcej z tego telefonu wydobyć. Całkowitej mocy sprzętu nie zmieni ale chociaż polepszy ogólny dźwięk.

Albo inaczej: ja po podkręceniu dźwięku w ViperFX słyszę wyraźną poprawę szczegółowości i basów. A nie słyszę pogorszenia dźwięku związanego z wpływem programowego korektora.

Czyli dla mnie i raczej dla większości ten program robi różnicę na plus. I dlatego taki program jest przydatny właśnie. Jak ktoś chce mieć Wolfsona bez mieszania korektorami dźwięku kupi S3. Ale... no właśnie. S3 a MI-2 to jednak przepaść. Dźwięk może i lepszy ale nie tylko to się liczy przy wyborze telefonu.

Opublikowano

Acid ja Cię rozumiem, dlatego napisałem każdy używa to co lubi i nie mówię że jest coś złego w używaniu EQ czy innych takich programów, dlatego podałem np. Beats Audio. Chociaż jestem za tym żeby używać dobrego EQ a nie np Beats Audio, gdyż Beats robi CI loudnessa, a na EQ podbijasz te pasma, które chcesz, no właśnie bo brak Ci czegoś w słuchawkach, albo telefon jest zbyt "suchy" i chcesz dodać kolorków w dźwięku, wiadomo że płaskiej muzyki nie lubimy słuchać na dłuższą mętę. I nie mam nić przeciwko używaniu Viper jest to dobry program dla przeciętnego człowieka, owiele lepszy niż cześć programów na rynlu. Tak samo jest z z appkami do odtwarzania są lepsze i gorsze.

No właśnie do czego telefon ma służyć, to jest właśnie to dlaczego zainteresowałem się Xiaomi, bo jakbym brał tylko dźwięk to iPhone 5S, który jest cholernie drogi, fakt że siędze w iOS od początku i pewnie go znam jak Ty Andka, ale bez przesady, nie będę za telefon wydawał ponad 3 tys. tylko bo chcę mieć dobrą jakość dźwięku, to wolę kupić player i telefon odzielnie za tą kasę, a playera będę miał lepszego od tego co jest w iPhone 5s. Tak jak tu było SGS 1 to player Sansa Clip +/Zip ma lepsza jakość dźwięku zwłaszcza na słuchawkach armaturowych od Galaxy pierwszego, a ile player kosztuje trochę ponad 100zl.

Opublikowano

Czyli aparat ma lepszy S3 , parametry MI-2S

Czy ktoś zna stronę angielską lub polską gdzie są testowane urządzenia Xiomi - chodzi mi głównie o MI-2S bo rozmiarowo najlepiej mi pasuje i parametry wydają się ok ale nie lubię kupować w ciemno ;P

Już wiem, że aparat choć gorszy ponoć od S3 to jest wystarczający jak na telefon ale takie testy zawsze odnajdują ukryte błędy , wady których nie widać w specyfikacji.

Kto ma oba modele MI-2S i s3 proszę się wypowiedzieć z własnego doświadczenia w czym waszym zdaniem jest lepszy jeden od drugiego i na który byście się zdecydowali jakbyście mieli do wyboru jeden z nich ;P

Opublikowano

Okej. mam półtora miesiąca telefon więc wypowiem się co i jak:

- 32 GB pamięci w zupełności wystarcza

- Aparat porównywałem w Saturnie z Galaxy S4, IPhone 5S i Xperia Z - moim zdaniem robi lepsze zdjęcia niż S4, porównywalne do IPhone 5S, i lepsze nawet od Xperii Z mimo że optyka ta sama, nie wiem czemu.

- Ekran jest po prostu mega!! Nie widać pikseli - ekran MI2S ma subpixele (każdy pixel ma 3 mniejsze), piękne odwzorowanie koloru, świetne kąty widzenia, lepszy moim zdaniem niż Retina i Amoledy. IPS, więc ciągnie nieco przy maksymalnej jasności, więc uprzedzając pytanie, warto zaopatrzyć się w baterię 3100.

- Trzyma około 2 dni przy natarczywym użytkowaniu telefonu przy maksymalnej jasności i trybie wydajnym.

- MIUI to świetny OS. Nie mam nic do zarzucenia, mega płynny i pozbawiony zbędnych pierdół - MIUI Polska się postarała, pełny profesjonalizm i tylko jak odpracuję sobie telefon i wydatki na zimę - zadotuję za kawał dobrej roboty.

- Ponad 28000 w Antutu nawet z przekłamaniem robi wrażenie.

- Wkurza mnie, że nie ma na Androidzie optymalizacji w niektórych aplikacjach! Mimo Snapdragona 600 i 2 GB RAMu może czasem przyklatkować jakaś gra.

- Srednio zadowala mnie jakość filmów w 1080p. Jakoś dziwnie obraz rozmazuje przy szybszym ruszaniu, w 720p nie ma aż takiego efektu. Wydaje mi się, że to wina oprogramowania, ponieważ przeciez w Xperii Z nie ma tego problemu, a optyka dokładnie taka sama.

- 4,3 cala ekran idealnie się sprawdza! Nie za duży, nie za mały! Rozdzielczość 1280x720 pomaga tutaj bardzo! A, miałem miesiąc i nie porysował się, ale teraz na wszelki wypadek założyłem folię.

- Rozmiar telefonu w oryginale (z baterią 2000) delikatnie większy niż IPhone 5.

- Jest dość ciężki z baterią 3100 i gruby na centymetr - mi osobiście to nie przeszkadza.

- Jakość dźwięku mogłaby być lepsza, natomiast Viper sporo pomaga i jest dołączany do ROMu MiuiPolska, i łagodzi tą wadę. Ale żeby czuć jakość z Viperem, na prawdę musisz mieć słuchawki wysokiej jakości. Inaczej Viper tylko przeszkadza.

- Jestem w PLAY i nie mam problemu z zasięgiem, przesyłem danych czy MMSami - wszystko działa.

I na koniec - S3 się chowa przy tym telefonie. Trzeba mieć go w ręku, żeby docenić, co się trzyma, poważnie. Nie żałuję ani złotówki jak narazie :)

Na prośbę mogę wkleić zdjęcia robione na moich ustawieniach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...