darko88 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Witam, Czy to jest normalne że przy każdym logowaniu do micloud w celu weryfikacji konta wysyłany był SMS pod tzw recovery number? Trochę mnie to martwi bo za każdym razem gdy chce przejrzeć chmurę muszę najpierw zgodzić się na wysłanie smsa a pewnie to kosztuje. Mam też inne pytanie - przestały mi się archiwizować SMSy na micloud, nic nie zmieniałem a ostatnią wiadomosc mam zarchiwizowaną na micloud z końca lipca pomimo że później SMSy były wysyłane z telefonu Pozdrawiam
ahr Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Raczej nie jest to normalne. Co masz za rom? Może masz jakiś pakiecik od majfrienda zasilający jego konto...
magyarek Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Co do archiwizowania SMSów, to miałam podobnie, pomogło wyłączenie na chwilę i ponowne włączenie synchronizacji, odświeżyły się i już działają normalnie.
darko88 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Tylko że te sms'y ja otrzymuję a nie wysyłam. To jest dziwne.Poniżej zdjęcia 1) najpierw jest komunikat "sign in to upgrade your account" 2) później trzeba zgodzić się na otrzymanie sms'a na recovery numer który jest zapisany na mi account - dodam iż numer ten jest inny niż w redmi i nie pytajcie dlaczego I tak sobie myślę że ta rozbieżność numerów chyba to powoduje
magyarek Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 4 minuty temu, darko88 napisał: tak sobie myślę że ta rozbieżność numerów chyba to powoduje Niewykluczone. Ja mam podwójne konto na miCloud, jedno na e-mail (zakładane jakieś 4 lata temu) i tam są dane do sierpnia 2014 włącznie. I drugie, które mi wchodzi po nrze telefonu, aktualizowane ostatnio po zakupie Mi4c, i tam jest aktualna synchronizacja. Przy czym wszystko inne jest to samo, urządzenia przypisane do konta, dane użytkownika, wszystko absolutnie, tylko tym sposobem logowania się różnią
Rekomendowane odpowiedzi