Skocz do zawartości

Redmi 3 Pro - polsko/angielski soft?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Dzisiaj przyszedł do mnie Redmi 3 Pro, zamówiłem prosto u dystrybutora, więc mam globalny soft i przy pierwszym uruchomieniu mogłem wybrać normalnie język polski.

Mam natomiast pewien problem, bo główne menu systemowe i niektóre "submenu" także nie są przetłumaczone z Angielskiego.

Dla przykładu:

Klikając Settings (gdzie w moim OnePlus One mam normalnie jako Ustawienia) -> widzę np. zakładkę Display i przenosi mnie do angielskojęzycznego menu tj. nie mam spolszonego na poziom jasności itd., a zamiast tego mam "Brightness level".

Język w systemie jest ustawiony na polski, więc jest to dla mnie dosyć dziwne zjawisko.

Android zainstalowany na telefonie: 5.1.1 LMY47V

Wersja MIUI: 7.9.2.0 (LHOCNCL)

Czy mógłby ktoś mnie naprowadzić w jaki sposób mógłbym kompletnie spolszczyć system?

Z góry dzięki za odpowiedzi!

Opublikowano (edytowane)

1) Banggood

2) OK XD

3) Dzięki!

Jeszcze jedno - co chodzi o soft i jego ściągnięcie to ściągam normalnie dla Redmi 3? Bo nie widzę wyszczególnionych dla Redmi 3 Pro :)

Edytowane przez lajcik
Opublikowano
15 minut temu, FromWP napisał:

Tak to ten sam rom

Wystarczy sam ROM zmienić aby wszystko działało jak należy, czy muszę też odblokowywać bootloadera i robić roota?

Opublikowano
1 minutę temu, lajcik napisał:

Wystarczy sam ROM zmienić aby wszystko działało jak należy, czy muszę też odblokowywać bootloadera i robić roota?

Wystarczy sam rom na początek. Potem możesz się zająć odblokowywaniem bl i wgrywaniem czego chcesz, jak będziesz chciał. Poradnik szczegółowy jak masz w dziale Redmi3.

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, FromWP napisał:

Wystarczy sam rom na początek. Potem możesz się zająć odblokowywaniem bl i wgrywaniem czego chcesz, jak będziesz chciał. Poradnik szczegółowy jak masz w dziale Redmi3.

Super, ściągam właśnie rom.

Dziękuję za pomoc :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...