lajcik Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Cześć! Dzisiaj przyszedł do mnie Redmi 3 Pro, zamówiłem prosto u dystrybutora, więc mam globalny soft i przy pierwszym uruchomieniu mogłem wybrać normalnie język polski. Mam natomiast pewien problem, bo główne menu systemowe i niektóre "submenu" także nie są przetłumaczone z Angielskiego. Dla przykładu: Klikając Settings (gdzie w moim OnePlus One mam normalnie jako Ustawienia) -> widzę np. zakładkę Display i przenosi mnie do angielskojęzycznego menu tj. nie mam spolszonego na poziom jasności itd., a zamiast tego mam "Brightness level". Język w systemie jest ustawiony na polski, więc jest to dla mnie dosyć dziwne zjawisko. Android zainstalowany na telefonie: 5.1.1 LMY47V Wersja MIUI: 7.9.2.0 (LHOCNCL) Czy mógłby ktoś mnie naprowadzić w jaki sposób mógłbym kompletnie spolszczyć system? Z góry dzięki za odpowiedzi!
cukru Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Po pierwsze: co to za dystrybutor? Po drugie: nie masz globalnego softu tylko syfiasty. Po trzecie: https://miuipolska.pl/forum/topic/10752-kompedium-wiedzy-redmi-3-rom-root-recovery-bootloader-faq/ 1
lajcik Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2016 (edytowane) 1) Banggood 2) OK XD 3) Dzięki! Jeszcze jedno - co chodzi o soft i jego ściągnięcie to ściągam normalnie dla Redmi 3? Bo nie widzę wyszczególnionych dla Redmi 3 Pro Edytowane 4 Sierpnia 2016 przez lajcik
lajcik Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2016 15 minut temu, FromWP napisał: Tak to ten sam rom Wystarczy sam ROM zmienić aby wszystko działało jak należy, czy muszę też odblokowywać bootloadera i robić roota?
FromWP Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 1 minutę temu, lajcik napisał: Wystarczy sam ROM zmienić aby wszystko działało jak należy, czy muszę też odblokowywać bootloadera i robić roota? Wystarczy sam rom na początek. Potem możesz się zająć odblokowywaniem bl i wgrywaniem czego chcesz, jak będziesz chciał. Poradnik szczegółowy jak masz w dziale Redmi3. 1
lajcik Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2016 10 minut temu, FromWP napisał: Wystarczy sam rom na początek. Potem możesz się zająć odblokowywaniem bl i wgrywaniem czego chcesz, jak będziesz chciał. Poradnik szczegółowy jak masz w dziale Redmi3. Super, ściągam właśnie rom. Dziękuję za pomoc
Nezumi Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi