Norek Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Witam czy do instalacji http://en.miui.com/download-299.html#435 developer potrzebny jest odblokowany bootloader ?
ziomeczek Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 29 minut temu, Norek napisał: Witam czy do instalacji http://en.miui.com/download-299.html#435 developer potrzebny jest odblokowany bootloader ? Nie, bo to ich oryginalne oprogramowanie.
Bohyn Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zależy z jakiego romu przechodzisz...
Norek Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Mam pobrany rom rozpakowuje go uzywajac opcji wypakuj do miui_MI5 ............. próbowałem już dwoma programami Miflash oraz xiaomi flash beta za każdym razem error dla pewności instalowałem tez inny rom i to samo
zielonyBB Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Aha, super. Nie wiem jak koledzy ale ja kompletnie nie rozumiem co robisz. Było pisane milion razy jaki rom pobrac, jak ma wyglądać po rozpakowaniu i jak używać MiFlash. Ochloń trochę i spokojnie poczytaj forum. Tapnięte z Lenovo
Norek Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Hmmm czegoś nie rozumiem do instalacji oficjalnego romu przez fastboot trzeba mieć odblokowany bootloader ?
Norek Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Dobra nie ten rom pobrałem odblokowałem tez bootloader przez mi unlock tylko czemu pojawia się urządzenie z kabelkiem ?
Krayzee Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Bo sposób opisany tutaj na sprawdzenie stanu bootloadera jest bajką. możesz potwierdzić za pomocą komendy fastboot oem device-info
ahr Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Bo nie masz recovery. A ta komenda też nie daje nic.
Krayzee Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 A ta komenda też nie daje nic. Komenda daje możliwość potwierdzenia stanu bootloadera, bo obrazek z kabelkiem nie dowodzi niczego
ahr Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Komenda daje możliwość potwierdzenia stanu bootloadera, bo obrazek z kabelkiem nie dowodzi niczego Obrazek informuje o braku recovery. A komenda niewiele mówi, bo u mnie na redmi 3 informuje o zablokowanym bootloaderze, a to nie jest prawdą.
Krayzee Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Pokaż zrzut ekranu. Co do obrazka na miuipolska jest napisane że jak się taki pokazuje, to bootloader jest zablokowany
ahr Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Wystarczy treść skopiowana z konsoli? Z tym obrazkiem to były takie przypuszczenia. Bo przy zablokowanym nie ma recovery. Później zaobserwowano, że pojawia się on również przy próbie przejścia do recovery po odblokowaniu bootloadera, ale w momencie gdy nie było ono zainstalowane.
Rekomendowane odpowiedzi