Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Problem z moim redmi 3 pro (aktualnie soft MIUI 8 6.7.28 ) przedstawia się następująco.

Bardzo często  telefon gubi na chwilę zasięg na karcie SIM 2(Play). Jak się już ogarnie to łączy się do sieci z gorszym zasięgiem (najlepszy zasięg ma Sunrise a mimo wszystko łączy się na siłe do Salt - szwajcarski odpowiednik Orange). Przejście na tryb manualnego wyboru operatora na nic się zda - zgłasza błąd, żę nie może połączyć się z siecią. Wł/wył tryb samolotowy i po chwili sam połączy się do sieci Sunrise.

Poświęciłem weekend na testowanie różnych softów. Wszystkie stabilne - 7.2, 7.3 7.5, potem 6.5.12 , 6.6.30 i na koniec 6.7.28. Zawsze robiłem full Wipe.  Na wszystkich softach podobne objawy.

Kartę SIM wymieniłem przed miesiącem.

Sam już nie wiem czy to kwestia software`owa czy hardware`owa.

Jakieś sugestie ?

Opublikowano

roaming jest oczywiście włączony.

Zauważyłem pewne zależności. Jak telefon jest zablokowany i włączę tylko ekran to sygnał jest prawie na maxa. Jak tel. odblokuje to nagle sygnał spada do jednej kreski i za chwile brak usługi. Podobnie się dzieje jak włącze wifi. Poziom sygnału na SIM 2 szybko spada do 1 kreski albo brak usługi.
Czytałem, że można "podmienić " sam sterownik modemu w telefonie. Może ktoś coś wie więcej na ten temat ?

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...