Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wersja MIUI: 
MIUI 6.6.5.0

Posiadany smartfon:
MI4

Jakim użytkownikiem jesteś? 
Początkujący

Opis znalezionego błędu
Witam, to mój pierwszy post więc chciałbym was powitać :),

mam problem z aparatem w moim MI4.

Jak przesunę ekran do opcji i wcisnę koło zębate by wejsć w ustawienia to aparat się wykrzacza i wyskakuje komunikat o zamknięciu aplikacji aparat.

Dodatkowo przy sporej części programów również wyskakuje komunikat o tym, że aplikacja została zamknięta (np. Automapa, jakieś tam TD), ogólnie sporo programów się zamyka chodź na innych telefonach chodzą ok.

Próbowałem resetu do fabrycznych ale nie rozwiązało to ani problemu aparatu ani zamykania aplikacji :/ Jakieś porady?? Wiem, że błąd aparatu był od nowości, jak tylko go dostałem.

Jakieś porady?? ;)

Pozdrawiam Daniel

Opublikowano (edytowane)

No i mam mały problem, wyczytałem wszystkie tutki na forum i stronie i zacząłem formatować.

Ściągnięty miflash z linku z tutka.

Rom ze strony z tutka też zassany.

Tel w fastboocie, miflash go wykrywa, wybrany folder z romem.

Po kliknięciu flash po 1s wyskakuje mi błąd " Nieokreślony błąd.(0xffffffff:)"

Próbowałem we wszystkich gniazdach USB i nic, domyślam się ze to raczej błąd ze strony podłączenia niż romu jeśli po sekundzie wywala błąd.

Ktoś coś takiego miał?? Bo w temacie nic takiego nie znalazłem a na forum w szukajce pod tym kodem błędu tez krucho :/

Pozdrawiam

ZNALAZŁEM ROZWIAZANIE PROBLEMU ;)

http://en.miui.com/thread-303573-1-1.html

Edytowane przez Kwasiu
Znalazłem rozwiązanie
Opublikowano

Telefon po formacie według tutka z forum. Po wywaleniu tych linijek już bez błędu. Teraz wgarlo mi się miui v8 global. Troszkę poszperalem po forum i odczytałem, że wygrywając v8 global pewnie zablokowało mi bootloader :/ Dobrze myślę, że żeby przejść na miui EU muszę teraz najpierw odblokować bootloader a później będę już mógł normalnie wgrać wersje EU przez aplikacje aktualizacji z zipa?? Wolę się upewnić bo coś tam odczytałem ale nie jestem pewny czy dobrze myślę ;)

Pozdrawiam 

Opublikowano

Czy macie taki problem na Miui 8 że zdjęcia są wykonane w złej orientacji. W sensie po zrobieniu zdjęcia jak się je ogląda to są przekręcone o 90 lub 180 stopni. Używam builda z ubiegłego tygodnia. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...