krzyci81 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Siema! Dawno nic nie pisałem, więc nadrabiam zaległości A tak na serio to zauważyłem od jakiegoś czasu, że nie dostaję powiadomień z aplikacji typu whatsapp czy komunikator sisms, gg itd. Bywa, że wiadomości wyskoczą jak wejdę w te apliakcje, czasem po 15 min od nadania. Internet mam non stop włączony. Trochę to irytujące, znajomi z whatsappa wkurzeni że po czasie odpisuję, a ja zwyczajnie nie wiem czy coś dostałem! Można coś zaradzić?
krzyci81 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2016 A coś bardziej konkretnego, rozwiązującego problem?
primek Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 @krzyci81 Panel Sterowania -> Uprawnienia -> Autostart -> aktywuj aplikacje niedziałające w tle Ustawienia -> Urządzenie -> Bateria i wydajność -> Oszczędzanie baterii -> Wybierz aplikacje -> w niedziałających w tle aplikacjach wybierz profil Bez ograniczeń
krzyci81 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2016 (edytowane) 49 minut temu, primek napisał: @krzyci81 Panel Sterowania -> Uprawnienia -> Autostart -> aktywuj aplikacje niedziałające w tle Ustawienia -> Urządzenie -> Bateria i wydajność -> Oszczędzanie baterii -> Wybierz aplikacje -> w niedziałających w tle aplikacjach wybierz profil Bez ograniczeń Dzięki. Ta pierwsza część to na kompie? Bo nie mam Panelu sterowania w smartfonie. Albo nie widzę. Ok, cofam powyższe, trochę się wygłupiłem Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez krzyci81
jack78 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Ta druga wersja. Z tym że szykuj się że jak Ci bateria wytrzymuje 2 dni, to po wrzuceniu kilku apek będzie 1-1,5 dnia.
krzyci81 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Przed chwilą, jack78 napisał: Ta druga wersja. Z tym że szykuj się że jak Ci bateria wytrzymuje 2 dni, to po wrzuceniu kilku apek będzie 1-1,5 dnia. Uruchomiłem te apki co nie dają powiadomień, druga część zrobiona wg wskazówek primka. Zobaczymy jak to będzie.
PeepingTom Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 (edytowane) Jak na kompie? Co to ma do telefonu? Oczywiście, że na telefonie. Musisz mieć, w folderze Narzędzia. Edit: Dobra, widzę, że edytowałeś post, zanim zdążyłem wysłać odpowiedź. Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez PeepingTom
primek Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 @krzyci81 Powinien być. Coś takiego:
jack78 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 W MIUI8 znajdziesz to w ustawienia/urządzenia/uprawnienia.
krzyci81 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Panowie, wszystko zrobiłem, dzięki. Poczekam jak znajomki będą pisać i dam znać czy pomogło. Teraz poszli spać, więc i ja się zbieram. Dobrej!
krzyci81 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2016 (edytowane) 17 godzin temu, primek napisał: @krzyci81 Powinien być. Coś takiego: A może wiesz co trzeba zrobić, żeby aplikacje same się nie wyłączały? Bo np. teraz piszę na forum i spotify mi się wyłącza...tak samo jak podczas przeglądaniu Internetu potrafi się wyłączyć Bit Torrent i trzeba od nowa odpalać by dokończyć pobierania. To wszystko jest trochę denerwujące :/ Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez krzyci81
m4ciejka Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 @up masz wlaczone oszczedzanie baterii (miui zalecane) dla tych aplikacji, ktore ci sie wylaczaja? w panelu sterowania->oszczedzanie baterii. jezeli tak to daj bez ograniczen Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
krzyci81 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2016 2 minuty temu, m4ciejka napisał: @up masz wlaczone oszczedzanie baterii (miui zalecane) dla tych aplikacji, ktore ci sie wylaczaja? w panelu sterowania->oszczedzanie baterii. jezeli tak to daj bez ograniczen Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Tak, mam oszczędność baterii dla każdej apki, poza tymi dwiema o której wcześniej pisałem. Oki, zrobię jak proponujesz.
krzyci81 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2016 23 minuty temu, jack78 napisał: torrent na telefonie?? Kamikadze W sensie? ;P
jack78 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Głównie pobór prądu i wykorzystanie transmisji danych wysłane z RedMi Note 3 Pro
krzyci81 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2016 1 godzinę temu, jack78 napisał: Głównie pobór prądu i wykorzystanie transmisji danych wysłane z RedMi Note 3 Pro Eee myślałem, że coś gorszego i krzywdę robię Xiaomi Ja smigam po wifi no i ładowarka jeszcze mi działa
krzyci81 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Wychodzi na to, że zezwolenie na większe zużycie baterii poprzez wspomniane aplikacje pomogło - powiadomienia przychodzą Dziękuję wszystkim za sugestię i pomoc w tej sprawie Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi