Rolek88 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Witam Jestem tutaj nowy i liczę, że znajdzie się osoba, która pomoże mi rozwiązać mój problem. Z Redimi 3 korzystam od niespełna miesiąca przyznam szczerze, iż jestem z niego zadowolony. Przejdę do opisania mojego problemu mianowicie dzisiaj w pracy postanowiłem w telefonie włączyć tryb lite, jednakże po samoistnym restarcie telefon zablokował mi się na ekranie startowym ( zdjęcie w załączniku,przepraszam za jakość ale było wykonane telefonem służbowym) i nie chce się włączyć. W związku z tym miałbym do członków niniejszego forum prośbę, czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak mógłbym to naprawić ( najlepiej bez straty danych) Z góry wszystkim dziękuję !
wisniapl Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Wersje romu pamiętasz? Pewnie miałeś jakiegoś syfiastego roma, raczej nie obejdzie się bez flashowania miflashem nowego romu(utrata danych:/). Poradniki masz na forum
FromWP Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 40 minut temu, cincin27 napisał: Trzeba wgrać od nowa rom, bo tryb lite właśnie powoduje problemy z telefonem. Ale chyba tylko na badziewnych romach, w romach xiaomi.eu go nie ma, a na chińskim globalu jest i nawet działa.
FromWP Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Wiem, a kolega będzie zmuszony do wgrania normalnego romu, co mu wyjdzie na dobre.
FromWP Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 8 minut temu, cincin27 napisał: @FromWP Wcześniej właśnie bałem się uruchamiać tego trybu Lite, ale po Twoich słowach odpaliłem na globalu i śmiga bez problemu. Działa, trochę dziwny, ale dla starszej osoby może być lepszym rozwiązaniem od coraz gorszego WP w Lumiach.
Rolek88 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Dzięki bardzo za szybką reakcję. Znalazłem na niniejszym forum instrukcję jak wgrać nowy rom ale przy próbie instalacji miflash wyskakuje mi błąd: Posiadam 64 bitow system operacyjny. Mógłby mi ktoś wyjaśnić o co tym razem chodzi ? Pozdrawiam
FromWP Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 33 minuty temu, Rolek88 napisał: Dzięki bardzo za szybką reakcję. Znalazłem na niniejszym forum instrukcję jak wgrać nowy rom ale przy próbie instalacji miflash wyskakuje mi błąd: Posiadam 64 bitow system operacyjny. Mógłby mi ktoś wyjaśnić o co tym razem chodzi ? Pozdrawiam A instalowałeś tą wersję podlinkowaną w poradniku? Tu masz link do podobnego problemu ale chyb rozwiązania nie znaleźli: http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=267963&extra=&highlight=miflash%2B64&page=1
Rolek88 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Rom wgrałem na nowo, błąd MIFlash usunąłem używając combofix. Dzięki wszystkim za pomoc !
FromWP Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 16 minut temu, Rolek88 napisał: Rom wgrałem na nowo, błąd MIFlash usunąłem używając combofix. Dzięki wszystkim za pomoc ! Czyli jakieś malware w Windows powodowało błąd przy instalacji miflasha?
cukru Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi