geekboy68k Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 (edytowane) Czołem. Windows Phone ma fajny feature polegający na tym, że kontakt dodany z imienia i nazwiska automatycznie synchronizował mi się z kontaktem z Facebooka. W efekcie z książki adresowej mogłem zadzwonić, wywołać aplikację mailową (o ile user miał adres podany na FB), czy też wywołać Messengera, no a poza tym widziałem jego fotkę przy odbieraniu/telefonowaniu/samym kontakcie. Z tego co widzę, to inne telefony z Androidem w mniejszym bądź większym stopniu też to mają. MIUI nie, a przynajmniej nie mogę tego znaleźć. W Opcje aplikacji -> Kontakty -> Ustawienia wyświetlania -> Skonfiguruj listę kontaktów mam tylko takie coś: a aplikacja Facebooka pozwala jedynie na synchronizację w drugą stronę, tzn. wyszukanie nowych znajomych na podstawie danych przesłanych z książki adresowej telefonu. W Ustawienia -> Inne konta nie ma Facebooka bądź Messengera i nie ma możliwości go dodać. Będę wdzięczny za pomoc. Wolałbym nie korzystać z Sync.me, bo nie chcę przesyłać danych przez kolejną chmurę. MIUI 7.5.1.0 Global Stable. Pozdrawiam. Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez geekboy68k
geekboy68k Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Nie jestem zalogowany na konto Xiaomi, bo nie bardzo chcę synchronizować kontaktów/zdjęć/etc. z kolejną chmurą. No chyba że można sobie wybrać co ma być synchronizowane, a co nie.
m4ciejka Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 oczywiscie, ze mozna. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Oxilles17 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 A z tymi zdjęciami? Da się to jakoś pobrać?
geekboy68k Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Problem polega na tym, że ta synchronizacja łączy Facebooka z kontem Xiaomi i w ten sposób z telefonem. Sprytny patent na przejęcie danych, ale ja się na to nie piszę - zależy mi na synchronizacji telefonu z Facebookiem, tak jak ma to miejsce np. w HTC czy Motoroli, bez żadnych chmur pośredniczących.
Rekomendowane odpowiedzi