sadpepe Opublikowano 30 Lipca 2016 Opublikowano 30 Lipca 2016 Witam, po przeczytaniu prawie całego internetu zdecydowałem się na zakup tego telefonu w wersji 3/32. Wiem, że było sporo podobnych wątków, ale jakoś nie mogłem znaleźć konkretnej odpowiedzi, a wolę być pewny na 100%, bo już ostatnio się przejechałem przy kupnie telefonu. Tak więc, gdzie według Was najlepiej jest go nabyć? Zależy mi przede wszystkim na jak najniższej cenie, ale również na gwarancji najlepiej realizowanej w Polsce (z tego co czytałem to chyba tylko ibuygou). Ostatnio ktoś wrzucał tę aukcję http://m.geekbuying.com/item/Xiaomi-Redmi-Note-3-Pro-5-5-Inch-FHD-3GB-32GB-Smartphone-Qualcomm-Snapdragon-650-Hexa-Core-MIUI-V7-16-0MP-TOUCH-ID---Silvery-White-362395.html, ale nie wiem jak tam z VATem i gwarancją. Widziałem też oferty Goldwaya, ale chciałbym usłyszeć Wasze opinie. Jeśli macie jakieś porady przy zakupach na ibuygou również byłbym bardzo wdzięczny, bo nie wiem jaką dostawę wybrać, żeby VAT wyszedł najkorzystniejszej. Wszystkie kupony/ aktualne promocje również chętnie ogarnę Z góry dzięki i pozdrawiam!
m4ciejka Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 nie ma opcji 'najkorzystniejszy vat'. albo bierzesz najtaniej i czekasz czy masz szczescie (moje rn3p zgarneli celnicy, tydzien pozniej r3pro przeszlo bez vatu) albo doplacasz do 'ubezpieczenia od vat' i jezeli cie zlapia to i tak doplacasz vat urzedowi, ale sklep w ktorym wykupiles ubezpieczenie zwraca roznice. nikt za ciebie tu decyzji nie podejmie, musisz sam zdecydowac. co do goldwaya ja tam zamawialem i nie zaluje - bo najtaniej jak znalazlem. tyle ze wgrywa jakies syfiaste romy i trzeba potem sie pobawic. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
sadpepe Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2016 A jak jest z gwarancją o Goldwaya? Nie robi jakichś większych problemów?
m4ciejka Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 nie mam pojecia - co moze dobrze on nim swiadczyc, bo oznacza ni mniej ni wiecej, ze nie bylo potrzeby z niej korzystac. wiec moze ktos komu sie ferelna sztuka trafila niech sie wypowie. na moim przypadku ciezko wyrabiac sobie opinie - raptem dwa telefony u niego zamowilem. jeden ma 3 miesiace drugi 2 tygodnie. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
tpawel Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Z tego co widzę to nie robi problemów przy naprawie, niemniej jednak trzeba się liczyć z tym że to jednak wysyłka do Chin i trochę się zejdzie. Z drugiej strony Sony naprawiali mój nowy,4dniowy telefon przez 2 miesiące we Wrocławiu więc w sumie bez roznicy
wiesiek3d Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 ja na spemal zamawialem z gwara na 2lata w hiszpani wysylka bez vatu , szklo i etui cena 220euro przyszedl po 6 dniach
piotr469 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Gwarancja w Hiszpanii... Pomarzyć można Moja też miała być w Hiszpanii... Po kilku dniach bez informowania mnie o tym, wysłali do Chin... 1 kwietnia się zepsuł telefon i od tego czasu się z nimi bujam... Już nawet nie wiem czy mam czekać na jego powrót - wymieniłem z nimi 60-70 maili Wysłane z Redmi Note 3 Pro
wiesiek3d Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 hmm a tez ze spemall?? to w takim razie spor w paypall??
sadpepe Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Chyba po prostu wezmę z ibg, bo to najpewniejsze opcja. Teraz tylko jakaś zniżka albo kupon i mogę brać. Szkoda, że sporo drożej niż gdzie indziej, ale mam przynajmniej tą gwarancję dwuletnią w PL, no i sklep chyba szanowany.
PeepingTom Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 W takim razie sprawdź w innym dziale, bo są zniżki od Pirza. Co prawda nie wielkie, ale zawsze coś.
piotr469 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 hmm a tez ze spemall?? to w takim razie spor w paypall?? Tak, ze spemall. Piszę z nimi mailowo, piszę też publicznie na telchina. Więcej od nich raczej nie kupię. Kontakt też jest słaby. Zwykle czeka się z 2-3 dni na odpowiedź. Tydzień temu w poniedziałek np. odpisali mi na telchina, że napisze do mnie ich serwis. Odezwali się dopiero w piątek z informacją, że "sprawdzą status dla mojej sprawy" i od piątku też cisza - czyli nic sensownego nie napisali. A tak wygląda prawie każdy mail od nich. "Przepraszamy za niedogodności", "sprawdzimy status", "pośpieszymy" itp. itd. etc. Zero konkretów. Wysłane z Redmi Note 3 Pro
wiesiek3d Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Napisanie do PayPala nie pomoze??
sadpepe Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2016 (edytowane) A jakbym kupowal na ibg i wysyłkę dhla to żeby mieć ubezpieczenie od vatu to muszę zaznaczyć oba: insurance(zaraz pod dhl) i import duty insurance? Czy wystarczy tylko samo to pierwsze? No i czy jak zamówienie jest powyżej 199 to się automatycznie ten na 5$ dodaje? Edytowane 3 Sierpnia 2016 przez sadpepe
Rekomendowane odpowiedzi