Kopamat Opublikowano 28 Lipca 2016 Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) Hej, w momencie wygaszenia ekranu zauważyłem, że część funkcji i aplikacji przestaje działać. Np. przy endomondo (oraz innych apkach) wyłącza się gps. Myślę, że także z tego powodu nie działają powiadomienia z kalendarza. Czy istnieje możliwość utrzymania działania aplikacji po wygaśnięciu ekranu? Z aplikacjami typu kalendarz mam jeszcze inny problem. Otóż powiadomienia z kalendarza dochodzą tylko wtedy, gdy włączę aplikację. Czy można ustawić system tak, aby dana aplikacja cały czas działała w tle, nawet mimo wymuszonego zamknięcia wszystkich aplikacji? Dodam, że mam mi5; miui v8 w wersji z 21 lipca, a tryb oszczędzania baterii jest wyłączony. Edytowane 28 Lipca 2016 przez Kopamat
wtbn Opublikowano 28 Lipca 2016 Opublikowano 28 Lipca 2016 Co do endomondo, chyba coś podobnego własnie miałem dziś z Yanosikiem/ Pomogło mi wejście w zasilanie (czyli ta bateria jak sie zjedzie belką)->oszczędzanie w aplikacjach -> i w yanosiku zmieniłem "lokalizacja w tle":zezwól. Oszczędzanie też miałem "bez ograniczeń" i na samym tym nie działało. jak dałem lokalizacje to już ok. co do kalendarza to chyba musisz założyć na niego kłódke i włączyć synchronizacje.
ZduneX25 Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi